Skip to content

Hva er en uformell hekk?

13 de juli de 2021

I alle hager, selv de som er veldig små, kan vi alltid finne forskjellige områder. Uansett om de har noe bruk som å slappe av eller bade i bassenget, eller bare tenke på forskjellige planter, har hvert paradis sine seksjoner. For eksempel, i gruve med et areal på omtrent 200 kvadratmeter, finner vi to veldig forskjellige områder: det til de halvskyggelige eller skyggefulle plantene og solens.

For å holde dem litt atskilt, er det som er gjort å plante busker slik at de, når de vokser, blir en naturlig barriere, en hekk. Nevnte hekk kan være formell, det vil si motta mange beskjæringer slik at sidene er nesten rette, eller tvert imot uformelle. I denne artikkelen skal vi fokusere på sistnevnte, på uformell hekk, siden det ikke krever så mye vedlikehold, og i tillegg brukes planter som produserer spektakulære blomster.

Hva er det?

En uformell hekk Det er en barriere som består av planter som får lov til å vokse litt «i sitt eget tempo», slik at etter hvert som månedene går ser det veldig naturlig ut, noe som ser bra ut i en hage, spesielt hvis det er rustikk. Med denne typen «barrierer», i motsetning til den formelle hekken, er det ikke nødvendig å være så kontrollerende; ettersom plantene har en mer naturlig utvikling, blir beskjæring veldig av og til.

Hvilke planter brukes?

Du kan bruke de samme plantene som brukes til formelle hekker, uavhengig av hvilken plantetype det er (tre, busk, flerårig). Men det er sant at de som gir dekorative blomster er perfekte for den uformelle hekken, for eksempel de du kan se i dette galleriet:

Hvilket vedlikehold har den?

I virkeligheten, veldig lite, utover vanning. Faktisk er alt du trenger å gjøre trimme gjengrodde grener, som gir planten et noe rart utseende. Til dette kan vi bruke beskjæringssaks hvis de har lignifiserte eller normale (for eksempel de som kutter blomster) hvis de er grønne og tynne stammer.

Hva syntes du om dette emnet? 🙂