Skip to content

Hva er flisen til?

23 de juli de 2021

For å ta vare på en hage og ha den alltid vakker, er det viktig å gjøre en rekke oppgaver som vanning, transplantasjon og også beskjæring, det vil si å fjerne grener som er svake eller syke og de som har vokst i overkant, slik at planter ser vakre ut.

Men selvfølgelig er det ikke veldig hyggelig å legge igjen disse restene i et hjørne, så det anbefales på det sterkeste å skaffe seg en flishugger, en maskin som lar oss konvertere dette avfallet til naturlig kompost. La oss se hva det er til.

Hva er den til?

Bioturing-maskinen er et veldig interessant verktøy du kan ha hvis du ønsker å lage organisk kompost enkelt og raskt. Men i tillegg til å få den beste gjødsel som finnes, også det vil hjelpe deg med å makulere restene etter høst eller høst forlater hagen veldig ren, eller til fjern beskjæringsrester. På denne måten vil paradiset ditt se godt ut og plantene dine vil være vakre.

Hvordan velge en?

Det finnes forskjellige typer makuleringsmaskiner. Avhengig av knusesystemet ditt har vi følgende:

  • Av roterende kniver: de brukes til å knuse tynne stilker og små grener.
  • Propell: gi den mest nøyaktige kutten.
  • Rulle: de er best egnet for makulering av tykke og harde grener.

De kan også klassifiseres avhengig av klippeklassen:

  • Av plater: de kutter blader og grener opp til 35 mm i diameter i mindre biter, men uten å knuse dem.
  • Jordbær: de har en skrue som kutteren tilpasser seg til tykkelsen på grenene som skal kappes.
  • Helical: kutt og makuler grener opp til 3 centimeter i diameter.

Kompost

Hvilken kjøper du? Det kommer an på hva du vil bruke den til. For små hagejobber kan du få en som har en elektrisk motor, som er veldig stille med lav effekt (2-4CV); Hvis du vil at den skal knuse store grener, anbefaler vi en som fungerer med bensin, som har lengre levetid.

Vi håper det har vært nyttig for deg 🙂.