Skip to content

Hva er fordelene med flytende gjødsel?

23 de juli de 2021

For at plantene våre skal se sunne og vakre ut, vil det være veldig nødvendig å gjødsle dem gjennom hele vekstsesongen, som vanligvis sammenfaller med vår- og sommermånedene. De, som oss, trenger næringsstoffer slik at kroppen din kan utføre sine funksjoner ordentlig.

I markedet finner vi to typer gjødsel: fast og flytende. Begge kan være veldig nyttige på et eller annet tidspunkt, men sistnevnte anbefales spesielt for potteplanter. Her forklarer vi hva som er fordelene med flytende gjødsel.

Flytende gjødsel kan klassifiseres mellom organisk og mineralsk. La oss vite hva som er fordelene med hver enkelt:

Organisk flytende gjødsel

Tomat i såbed

Denne typen gjødsel, som er organisk materiale, er den mest tilrådelige når du vil gjødsle hageplanter eller hagen, siden de påvirker ikke selve plantevesenene eller faunaen som lever på jorden. Av denne grunn slipper vi å vente på at sikkerhetsperioden utløper for å kunne samle frukten, ettersom de ikke har en slik periode.

Likeledes skal det bemerkes at la plantevesener få naturlig vekst og utvikling; det vil si at røttene bare tar det de trenger, noe som får plantene til å vokse veldig sunne, noe som igjen vil tillate bonden eller gartneren å nyte en mer produktiv og vakker frukthage eller hage.

Flytende mineralgjødsel

Rebutia spinossissima i blomst

Denne typen gjødsel ha raskere absorpsjon, siden røttene kan absorbere næringsstoffene direkte, da de er i løselig tilstand. Dessuten, da disse typer produkter har den ideelle pH-verdien for inntak av disse næringsstoffene, kan veksten akselereres.

I dag kan vi kjøpe gjødsel for hver plantetype; Imidlertid vil jeg si noe som jeg synes er veldig viktig: vi har vært så opptatt av at du ikke mangler nitrogen, fosfor og kalium (NPK), tre viktige makronæringsstoffer for planter, at vi har lagt til side resten av næringsstoffene som også er nødvendige, slik som kalsium, jern eller mangan.

Som er bedre? Fra mitt synspunkt, organiske er mer tilrådelig, men for eksempel kaktusene kan ikke absorbere det direkte, fordi det nesten ikke er noe organisk materiale å bryte ned i dets opprinnelsessted, slik at rotsystemet ikke er forberedt på det, og du trenger mineralgjødsel for å kunne komme videre.

Med de andre plantene – med unntak av hagebrukene, som må betales med organisk gjødsel – anbefaler jeg deg å kombinere: bruk en måned og den andre neste måned. Dermed vil de ikke mangle noe.