Skip to content

Hva er Fosetyl-Al?

10 de juli de 2021

Hva er Fosetil Al? Det er et veldig effektivt soppdrepende stoff mot sopp som påvirker planter. Det er ikke kurativt – for øyeblikket er det ingen behandling som virkelig kurerer avlingssykdommer, spesielt når den behandles i tide – men det hjelper mye å gradvis gå tilbake til det normale.

Det er viktig å si at det, som ethvert fytosanitært produkt, er nødvendig å følge nøyaktig indikasjonene som er spesifisert på emballasjen, både av hensyn til plantene som skal behandles og for våre egne. På samme måte er det praktisk å kjenne egenskapene deres for å utnytte dem bedre. Så la oss se hva som er Fosetil Al.

Hva er det?

Som vi forventet, er en organofosfatforbindelse som brukes som soppdrepende middel, det vil si mot sopp. Dens aktive stoff er etylfosfonat, som har to virkningsveier:

  • Direkte: blokkerer sporasjonen av soppen; det vil si at den forhindrer at den sprer seg i resten av planten.
  • Indirekte: det stimulerer det naturlige forsvaret til planten slik at den kan bekjempe sykdommen.

Mot hvilke sopper er det effektivt?

Sannheten er at den kan brukes mot de aller fleste sopp som påvirker planter, men den brukes mer i tilfelle:

  • Mugg: det er en sykdom forårsaket av forskjellige sopper, for eksempel Plasmopara viticola bølge Perenospora farinosa. Det forårsaker utseendet på lysegrønne flekker på den øvre delen av bladene som blir brune, og en grålig uklarhet på undersiden.
  • Phytopthora: det er en soppslekt som forårsaker råtnende røtter, så vel som uregelmessige flekker på bladene. Se fil.
  • Pythium: er en soppslekt som får bladene og / eller stilkene til å brune.

Er det uforenlig med noe produkt?

Ja. Kan ikke blandes med kobberbaserte produkter eller nitrogengjødsel. I tilfelle den brukes til å behandle hagebrukeplanter, bør den ikke blandes med noe, og i tillegg må sikkerhetsperioden som er angitt på beholderen respekteres.

Fosetyl-Al, som alle sammensatte plantebeskyttelsesmidler, er veldig effektivt hvis det brukes riktig, men veldig skadelig for miljøet når ikke.

Hvis du foretrekker å bruke naturlige, ikke-skadelige soppdrepende midler, anbefaler jeg malt kanel eller pulverisert svovel.

Hvor får man kjøpt?

Du kan kjøpe den i alle barnehager eller hagebutikker, også her: