Skip to content

Hva er jordbruksgips og hva er det til?

11 de juli de 2021

Det er mange ting vi kan gjøre for å forbedre jorda, og derfor er avlingene vi vil plante i den, og en av de rimeligste er å legge til jordbrukspuss og bland det med overflatelaget.

Dermed forsikrer jeg deg om at alt du vil vokse vil ha bedre vekst og også mer energi til å produsere frukt av høyere kvalitet. Men vet du ikke hva det er? Ikke bekymre deg: Jeg forklarer alt for deg nedenfor.

Hva er det?

Landbruksgips er et mineral sammensatt av dihydratert kalsiumsulfat som bønder har brukt i lang tid, i det minste siden 1700-tallet. Inneholder 23% kalsium og 18% svovel; Og som om det ikke var nok, er det ganske oppløselig i vann (2,5 gram per liter), noe som gjør kalsiumet i gipset mer mobilt enn kalkens.

Hva er fordelene for jorden?

De er som følger:

  • Tilbyr kalsium og svovel som absorberes av plantens røtter.
  • Det reduserer giftigheten i jorda.
  • Forbedrer jordens struktur, og letter forankring.
  • Øker dreneringskapasiteten, noe som forhindrer at vannet forblir pøl.
  • Reduserer avrenning og erosjon. Noe som jeg er sikker på at du vil like, spesielt de som har land veldig slitt av intensivt jordbruk og / eller sterk vind.

Hvordan bruke den?

For å kunne få bedre jord Du må bare legge et lag på omtrent 20 centimeter tykt på overflaten og blande det med det mest overflatelaget på bakken, enten med traktor eller rotor hvis området er stort, eller med en hakke hvis det er ganske lite.

Gjenta denne handlingen en gang i måneden i vekstsesongen, og hver 2-3 måned resten. Fra det andre året vil det ikke være nødvendig å legge inn så mange ganger, en gang i måneden eller annenhver måned vil være tilstrekkelig.

Har det vært nyttig for deg?