Skip to content

Hva er kokosfiber og hvordan brukes det?

5 de juli de 2021

De kokosfiber Det er et av underlagene som blir mer moderne i det siste. Det er mye lettere enn torv, og også mer økologisk siden en kokosnøttpalme produserer en stor mengde frukt, og det er her denne interessante næringen til plantene dine kommer fra. Men hva er det og hvordan brukes det? Hvilke egenskaper har den?

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om kokosfiber og dens egenskaper.

Hva er kokosfiber?

kokosnøtt avlinger

Dette substratet er et av de mest anbefalte for terrarier, frøbed, palmer, hagebrukplanter … kort sagt, for alle typer planter, bortsett fra kjøttetende (det kan bare gjøre det bra med Nepenthes, og alltid blandet med blond torv) . Som sin egen indikerer, kommer den fra kokosnøtten, som er frukten av Cocos nucifera. Dens egenskaper er:

  • PH mellom 5,5 og 6,2, som er egnet for de fleste avlinger.
  • Den er i stand til å beholde næringsstoffer og frigjøre dem gradvis. I tillegg hjelper det med å unngå problemer forårsaket av overgjødsling.
  • Holder vann; faktisk virker fibrene som om det var en svamp, slik at du kan spare på vanningsvann, noe som alltid kommer godt med 🙂.
  • Letter utviklingen av røttene, da det kan gi eller absorbere varme veldig raskt.
  • Opprettholder den rette balansen mellom vannretensjon og luftingskapasitet, og unngår dermed problemene fra overflødig fuktighet.

Hvis vi snakker om granulometri, kommer den i tre typer: fin (som ser ut som vanlig jord), grov (som er små biter) og chip (noe større biter). I hagearbeid brukes boten fremfor alt, siden den er den som gir best resultat i avlinger

Hovedtrekkene

Det er en type underlag som er perfekt for bruk i såbed, terrarier, hagebrukeplanter, palmer og andre plantetyper. Den eneste begrensningen den har i bruken er med kjøttetende planter. Ved å forbedre røttens utvikling klarer den å opprettholde balanse for å få bedre lufting og vannretensjonskapasitet. Dette forhindrer planten i å ha noen form for problem når det gjelder overflødig fuktighet.

Det er et av de rikeste substratene i næringsstoffer som blir assimilert av planter. Planter trenger næringsstoffer som de lett kan absorbere, og som gir det de trenger for å trives. Den har en høy andel vitamin A og C og sporstoffer. Blant disse sporelementene finner vi vanadium og molybden. Disse to hjelper nitrogenfikserende bakterier til å være mer aktive. Blant andre sporstoffer i en mindre andel finner vi mangan, nikkel, kobber, natrium, titan og bly.

Hvordan brukes kokosfiber?

kokosfibersubstrat

Underlaget er en av de mest anbefalte for å ha perfekte planter. Imidlertid brukes den vanligvis ikke alene, siden den ikke har sine egne næringsstoffer. Derfor må den blandes med organisk gjødsel, slik som orm humus, slik at de kan vokse fantastisk. Forholdet er 6: 4 (60% kokosfiber og 40% ormstøp). Med denne blandingen får du en ideell næring til dine elskede potter.

Kokosfiber kan kjøpes på nesten ethvert spesialitet hagesenter. På steder for jordbruk og avlinger kan det også fås. Det er noen mennesker som lager det hjemme for å lage det hjemmelaget. Det kan også kjøpes fra.

Fordeler med bruken

substratfordeler

Blant fordelene som kan oppnås ved bruk av kokosfiber i plantene våre, finner vi en generell fordel. Det må tas i betraktning at kokosfiber ikke kan brukes av seg selv som et substrat, siden det ikke har sine egne næringsstoffer. Det ideelle er å blande det med noen form for organisk underlag som spissorm humus på denne måten, vi får en ganske næringsrik blanding for plantene våre.

Vi kommer til å analysere fordelene ved å bruke dette substratet fremfor andre:

  • Hjelper med å forbedre produksjonen av blomster og frukt: siden den har stor luftingskraft, finner vi et bedre miljø for riktig utvikling av røttene. Takket være kokosfibrene forbedrer jorden også sin generelle struktur og letter utviklingen og veksten av røttene.
  • Hjelper med å få sunnere og sterkere planter: kokosfiber er en type substrat som har en isolerende karakter. Til dette legger vi til luftingskapasiteten, og vi får en mer utvidet beskyttelse av røttene mot overflødig fuktighet. Nesten enhver svekkelse som røttene kan lide på bekostning av angrep fra skadedyr eller sopp, kan reduseres med dette substratet. En annen fordel med denne delen er at den reduserer varmen til røttene med større hastighet. På denne måten kan vi automatisk eller regulere temperaturen på hageplantene på en naturlig måte.
  • Forbedre avlingene på en mer bærekraftig måte: ved å ha mindre vanntap kan vi optimalisere vanning og derfor redusere vannmengden vi bruker. Dette vil bidra til å redusere miljøpåvirkningen ved å spare vann og ha en god forvaltning av denne ressursen.
  • Løser vannstressproblemer i planter: planter er under vannstress når somrene er veldig varme. Problemet med vanningsanlegget er at det er noen deler der planten lider mest. Dette kan påvirke utviklingen av blomster og frukt. Med kokosfiberen vil vi kunne unngå enhver form for feil når det gjelder vanning, og det påvirker oss så mye. Takket være kokosfiberen får planten en rask rehydrering. En av bruksområdene den har spredt seg for er at den kan brukes som profylakse.
  • Tilrettelegger og gir absorpsjon av mineralsalter og vitaminer: gir ikke bare vitaminer, men hjelper deg også med å absorbere dem. Når høstes fra kysten, er kokosnøtt fylt med mineraler.

Jeg håper at med denne informasjonen for å lære mer om kokosfiber og alle fordelene for planter.