Skip to content

Hva er og hvordan du kan kontrollere mulchflua?

21 de juli de 2021

Har du noen gang funnet noen små fluer i pottene? Disse insektene, kjent som mulchfluer, kan forårsake alvorlig skade på plantene våre, og det er derfor det er så viktig å behandle dem.

Hvis du har funnet noen, vil vi fortelle deg det hva er det og hva kan du gjøre for å holde det borte fra plantene dine.

Hva er mulchflue?

Mulchflua, også kjent som substratflue, fuktflue eller svartflue, det er en bevinget dipteran som måler 2 til 4 mm, svart eller mørk grå i fargen, med lange ben og lange, tynne antenner. Det forårsaker alvorlig skade, da det er i stand til å legge opptil 200 egg i uken, som når de klekkes etter 2-3 dager, begynner å påvirke spesielt røttene, og spesielt rothårene, som har ansvaret for å absorbere næringsstoffer fra jord.

Ved å svekke planter utsetter de dem for angrep av andre skadedyr og mikroorganismer, som sopp, bakterier, nematoder og / eller virus, slik at med mindre vi handler raskt, kan vi miste dem.

Hva er behandlingen din?

Naturmedisin

Neem olje

  • Gule klissete feller: den gule fargen tiltrekker seg fluer, som fester seg så snart de kommer i kontakt med fellen.
  • Vermikulitt: plassert på overflaten av underlaget, gjør det vanskelig for kvinner å legge egg.
  • Neem olje: du bør begynne å spraye på bladene på en forebyggende måte.
  • Hold luftfuktigheten lav: unngå at underlaget er oversvømmet. Hvis det er mulig, anbefales det å redusere risikoen.

Kjemiske midler

Hvis skadedyret er utbredt, vil det være nødvendig å bruke kjemiske insektmidler. En av de beste er Cypermetrin 10%, som vi finner til salgs i barnehager og hagebutikker. Instruksjonene må følges til punkt og prikke og settes på gummihansker for å forhindre at produktet kommer i kontakt med huden.

Visste du at mulchflua?