Skip to content

Hva er polykarpiske planter?

14 de juli de 2021

I dag produserer de aller fleste planter som bor på planeten vår blomster, og de kan også gjøre det flere ganger gjennom hele livet. Er samtalene polykarpiske planter, og det er… over hele verden, unntatt i de tørreste og / eller kaldeste områdene.

Men vet vi hva de er akkurat? For å lære mer om disse plantetypene, vi skal forklare alt du trenger å vite om dem.

Kjennetegn ved polykarpiske planter

Magnolia, et tre som blomstrer flere ganger

Polykarpiske planter er planter som tilhører kongeriket angiospermer. Disse plantetypene skiller seg fra Gymnosperms fremfor alt når det gjelder å formere seg: å gjøre det, produsere blomster med ordnede hvirvler eller spiraler av kelkblad (de pakker inn de andre blomstene), kronblad (de er den indre delen av perianthen, de er sterile og tjener til å tiltrekke pollinatorer), stammer (mannlige pollenbærende organer) og karpeller (modifiserte blader som beskytter kvinnelige organer, for eksempel eggstokkene). Hva mer, beskytt frøet inne i frukten til den modnes helt.

Noen planter produserer blomster praktisk talt hele året, for eksempel rosebusk eller hortensiaer, men det er andre som bare vil gjøre det i en sesong, for eksempel magnolias (vår), det gyldne regntreet eller Laburnum (vår).), Eller Lithops eller levende steiner (høst) for eksempel.

Er det planter som blomstrer bare en gang i livet?

Caryota urens, monocarpic palm

Selv om det er vanskelig å tro, ja. Det er mange planter som bare blomstrer en gang i livet, og jeg snakker ikke bare om de årlige. For eksempel er det flere palmer som vokser i mange år, og etter 20, 30 eller 40 år produserer de en enorm mengde blomster som vil gi opphav til mange frukter med frø. Denne typen planter de er kjent som monokarpiske planter, og de er veldig iøynefallende.

Andre eksempler er agavene, sempervivum eller Kalanchoe.

Hva syntes du om dette emnet?