Skip to content

Hva er pulsatilla og hva er det til?

21 de juli de 2021

I homeopati brukes noen typer planter til å bekjempe noen sykdommer. Mengden som er levert er vanligvis liten, siden hvis de administreres i høyere doser, vil de utløse de samme effektene som du vil bekjempe.

I dette tilfellet skal vi snakke om Pulsatilla. Dens vitenskapelige navn er Pulsatilla vulgaris og det er en slekt av planter som består av rundt tretti arter og som brukes i homeopati for behandling av forskjellige sykdommer. Vil du vite mer om pulsatilla?

Kjennetegn ved pulsatilla

pulsatilla brukes til medisinske formål

Pulsatillaen distribueres i fjellområder eller enger med stor gressmasse. De finnes hovedsakelig i fjellområdene i Nord-Amerika, Asia og Europa. Bladene er hårete og de klokkeformede blomstene har en dyp blålig, fiolett eller lilla farge og er en av de første blomstene som blomstrer om våren.

De er flerårige planter, men bladene er løvfellende. De er hovedsakelig preget av å ha de underjordiske jordstenglene som bladene er født i, i form av en basal rosett. Når du blomstrer om våren, er det også kjent under navnet julestjerner.

Når det gjelder formen på bladene og stilkene, finner vi noe spesielt: denne planten har et hvitgrått hår som gir dem en fløyelsaktig tekstur når den berøres. Dette håret skyldes tilpasningen til fjellklima som hjelper dem med å bedre motstå lave temperaturer, utvider overflaten som det omkringliggende oksygenet kommer inn i og beskytter mot solstrålene.

Egenskaper og bruksområder for pulsatilla

pulsatilla brukes til å kurere sykdommer

Pulsatillaen den skal ikke tilberedes hjemme siden det er ekstremt giftig og feil bruk av det kan forårsake alvorlige skader, avhengig av tidspunktet planten er i kontakt med huden.

Pulsatilla brukes spesielt av homeopati til medisinske formål. Blant sykdommene som behandles takket være denne planten, finner vi: forkjølelse, sykdommer relatert til leveren, depresjon, inkontinens, spasmer etc.

Den delen av pulsatillaen som brukes til helbredelsesmetoder det er gresset og ikke blomsten.

Pulsatilla brukes ofte i homeopati for å behandle forskjellige problemer som:

Pusteproblemer

Dette er forkjølelse med overflødig slim og sekreter. De brukes også i andre luftveisforhold som bronkitt, bihulebetennelse, etc. Signalet som brukes til å vite om pulsatillaen skal brukes, er at disse forholdene går ledsaget av rikelig slim og hoste som gir opphav til rikelig gulaktig sputum.

Atferdsproblemer hos barn

For barn med problemer som for store raserianfall, sjenanse, mangel på sikkerhet, luner, irritabilitet, etc. Pulsatillaen til en homøopatisk måte.

Menstruasjonsproblemer

Når en kvinne har uregelmessige menstruasjoner og ikke tilpasser seg den normale perioden, kan pulsatilla brukes til å kunne regulere dem igjen.

Ulike typer smerter

Når det er mennesker som ofte lider av sterke smerter som f.eks hodepine, tannpine, kusma… Brukes for å redusere denne smerten.

Fordøyelsesproblemer

For personer som har problemer med fordøyelsen eller dårlig lever, kan du bruke rettsmidler laget med pulsatilla for å hjelpe mot fordøyelsesbesvær. I tillegg hjelper det magen og leveren til å fungere bedre og forhindrer at det oppstår symptomer på dårlig fordøyelse som kvalme, oppkast og flatulens.

Svake personlighetsproblemer

For de som har en svak personlighet, for eksempel de som er usikre, sjenerte, som tror at de kommer til å forlate dem eller som lider av angst, kan pulsatilla brukes. Det kan også hjelpe de som lider av tristhet, melankoli, en tendens til å gråte, ensomhet eller selvmordstanker.

Hvordan oppdages en person som trenger pulsatilla?

personer med alvorlig depresjon må behandles med pulsatilla

For å identifisere en person som trenger pulsatilla, er det nødvendig å se på visse atferdsmønstre:

 • Mennesker som vanligvis er veldig søt, mild og mykMen innerst inne trenger de virkelig kjærlighet, og trøst trenger de pulsatilla. For å gjenkjenne dem kan vi se hvordan de hele tiden trenger klemmer, ros, anerkjennelse for andre, generelt hengivenhet.
 • Mennesker som pleier å gråte lett og uten tilsynelatende årsak, er vanligvis de som oppfatter og kobler med stor dybde smerten og problemene til andre.
 • Disse menneskene har en tendens til å rødme veldig lett. I tillegg er de ofte ubesluttsomme og mangler selvtillit. Mange føler hele tiden følelser som det å være forlatt, avvist, hjelpeløs, etc.
 • Mennesker med selvmordstendenser, sterke bekymringer og som har dyp tristhet.
 • Noen mennesker som trenger pulsatilla kan ha dårlig minne og liker ikke fysisk aktivitet.
 • De har ofte svimmelhet når de reiser seg og trenger å legge seg igjen.

Pulsatilla toksisitet

pulsatilla er svært giftig

Som nevnt tidligere, er det ikke tilrådelig å bruke pulsatilla i hjemmemedisiner, siden det er svært giftig. Når den ferske planten blir spist, kan den produsere kramper og forårsaker betydelig irriterende skade på magen.

En annen effekt som pulsatilla kan ha, er å stimulere nervesystemet, men senere forårsaker det depresjon og kan føre til døden.

De viktigste symptomene ved inntak av pulsatilla er følgende:

 • Prikking i munnen og tungen
 • Ansiktsstivhet
 • Økt spytt
 • Oppkast
 • Manglende evne til å svelge
 • Uklart syn
 • Arytmi
 • Beslag
 • Død

Å behandle en person som har konsumert pulsatilla, a magesvask og assistert puste.

Kultur

pulsatilla er en beskyttet plante

Pulsatilla er en plante som har høy bevaringstilstand. Derfor kan den ikke samles i naturen. Den kan dyrkes manuelt på kule steder.

Hvis vi vil bruke pulsatillaen til andre bruksområder som ikke er medisinske, kan vi bruke dem til å dekorere bakker eller steinete i det fri. For at de skal overleve på disse stedene, må de plantes inn et kjølig sted i halvskygge. Disse plantene motstår kulde ganske bra på grunn av hårene de har, og takket være tilpasningen de har hatt gjennom hele utviklingen til å bo i høyfjellsområder. Selv om de motstår kulde godt, er det alltid å foretrekke å beskytte den. Disse plantene foretrekker kaldere vintre og kjøligere somre.

For å reprodusere dem er det mest normale mmultipliser dem fra jordstengler når høsten begynner eller av frø som vil spire når våren kommer.

Den beste jorda for å holde pulsatillaen i god stand er en jord sammensatt av mulch, hagejord og sand. For å vanne det, bør det gjøres daglig, men uten å pele rundt det.

Du vet allerede litt mer om pulsatilla og dens egenskaper, og takket være det blir mange kurert av sykdommene.