Skip to content

Hva er repilo og hvordan behandles det?

21 de juli de 2021

Selv om de er preget av å være et av de mest motstandsdyktige frukttrærne, er virkeligheten at de også kan bli påvirket av en rekke mikroorganismer som er i stand til å avslutte livet. En av de farligste er soppen Spilocaea oleagina, som forårsaker repilo.

Repiloen er for mange et alvorlig problem, siden den i tillegg til å påvirke bladene også kan ødelegge oliven. Men, Hvordan behandles det?

Symptomer og skade på repiloen

De Spilocaea oleaginaSom alle sopp, er det favorisert av et varmt og fuktig miljø. Men det betyr ikke at vi kan senke vakta våren: den er i stand til å overleve i en temperatur på 8 ° C, altså kan spres over hele året, spesielt i regntiden.

Når myceliet av soppen legger seg på bladene, trenger den inn i overhuden og begynner å vokse og formere seg. Etter en stund, sirkulære flekker eller klorotiske ringer dannes på den øvre delen av bladene. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, mister bladet klorofyll, blir gult og dør.

Behandling og forebygging

Behandlingen består av å påføre soppdrepende midler slik som kobberoksyklorid, kobbersulfat, difenokonazol eller Dodine. Det er veldig viktig å lese produktetiketten og følge instruksjonene. I tillegg er bruk av hansker – helst gummi – obligatorisk for å unngå problemer.

Heldigvis kan vi gjøre flere ting for å forhindre denne sykdommen:

  • Beskjær koppen: det er praktisk at den har god lufting slik at soppen ikke kan gjøre noe.
  • Behandlinger med soppdrepende midler som forebyggende: Gjennom året bør det gjøres forebyggende behandlinger med soppdrepende midler som inneholder kobber.
  • Vann og gjødsle: et godt ivaretatt oliventre vil være mindre sannsynlig å bli syk. Mer informasjon her.
  • Plantebestandige olivenvarianter: som Frantoio, Farga, Arbosana, Korneiki, Manzanilla de Hellín, Villalonga eller Lechín de Sevilla.

Centennial oliventre på Mallorca

Jeg håper denne artikkelen har vært nyttig for deg.