Skip to content

Hva er selvkompenserende drypp?

10 de juli de 2021

Drypp vanning er det beste systemet for vanning av planter, spesielt hvis du bor i et område der tørke er et hyppig problem, siden det vil tillate deg å dra nytte av mer vann og dermed sikre at avlingene dine vokser sunt. Men det er forskjellige typer, og en av dem er selvkompenserende drypp.

Ettersom den er designet for å lette vanningsoppgaven for alle som sår og / eller planter på skrånende eller skrånende land, vil du kunne nyte en frukthage eller hage uavhengig av tomtens egenskaper 😉.

Hva er deres egenskaper?

Det er et drypp vanningsanlegg som er veldig enkelt å plassere i rørene (selvkompenserende drypp) som utjevner de forskjellige trykkene i hele systemet. på denne måten, alle dryppene har samme strømningshastighet, uavhengig av plassering og avstand fra vannmottakspunktet.

Videre, i tilfelle turbulente strømmer, vil disse forbli balanserte og moderate takket være disse mer »moderne» dryppene 😉.

Hvilke fordeler og ulemper har den?

Fordel

Disse er:

  • Det er en sikker måte å vite at alle planter vil få like mye vann, enten de er på flatt eller skrånende underlag.
  • Det er veldig enkelt å installere, siden du bare trenger å sette dem inn i hullene i de selvkompenserende drypprørene.
  • Det er forskjellige typer avhengig av vannstrømmen (2 l / t, 4 l / t, 8 l / t, 30 l / t, etc.).
  • Forbedrer vanningseffektiviteten.
  • Er veldig billig. I nettbutikker kan du for eksempel finne pakker med 10 enheter for 3 til 4 euro, eller for 12 euro med en innsats (enda lettere å sette).

Ulemper

Det er få ulemper. Kanskje det er det rør kan tettes av smuss, som åpenbart kan gjøre det vanskelig for vannet å komme ut. Men dette løses ved å demontere det og lede trykkvann innover.

Vanningssystem

Hva syntes du om det selvkompenserende dryppet?