Skip to content

Hva er suger på trær

14 de juli de 2021

Det er en rekke trær som har stor tendens til å ta avkom det de gjør er å konsumere mye energi fra anlegget. Faktisk er det nettopp fra denne karakteristikken at navnet smokker kommer.

Alle de av oss som har en treplante vi må ta dem av så snart de dukker opp, ikke bare for å ha en sunnere og vakrere plante, men også for å unngå å ha en skog som bare består av en art 🙂.

Hva er en smokk?

I botanikk, en smokk det er en stamme som spirer fra hovedgrenene, stammen eller trærøttene. I naturen er de veldig nyttige for disse plantene, siden de med dem klarer å oppta mer plass og med dette øke sjansene for å forplante arten. Imidlertid har de en betydelig ulempe, og det er at de bruker mye energi, så det er ikke overraskende at forventet levealder for disse plantene.

Av denne grunn, i landbruket selektiv beskjæring utføres for å eliminere dem, fordi det som er ment er å ha et sunt tre, med et liv så lenge som mulig og som gir kvalitetsfrukt.

Hvordan skal den fjernes?

Smokker kan fjernes så snart de dukker opp, og anbefales spesielt tidlig på våren eller høsten. For det, Vi kan fjerne dem ved bruk av saks hvis de er grønne skudd eller med en takket kniv hvis de har begynt å lignifisere (for å produsere tre). Uansett hvilket verktøy vi bruker, må det selvfølgelig desinfiseres med apotekalkohol før og etter bruk. På denne måten vil vi ikke utsette planten for mulige infeksjoner som kan svekke helsen.

Centennial oliventre på Mallorca

Et tre er en fantastisk plante som kan gi oss en god skygge, muligheten til å nyte skjønnheten i blomstene og / eller et stort antall frukt. La oss hjelpe ham med å leve lenger ved å fjerne smokkene.