Skip to content

Hva er treorm og hvordan behandles det?

23 de juli de 2021

Woody planter og tre har en potensiell fiende: larvene til flere arter av coleopteraner som graver tunneler i koffertene, svekker dem og i svært alvorlige tilfeller slutter livet. Disse insektene er kjent som treorm eller quera, og du må gjøre hva du kan for å unngå dem. Men hva med?

Denne gangen skal jeg fortelle deg det alt du trenger å vite om treorm: egenskaper, symptomer og også forskjellige måter å behandle det på.

Treorm egenskaper

Insekt som forårsaker treorm

Woodworm er et insekt som lever over hele verden. I voksenfasen (se toppbilde) det er ikke skadelig. Den måler mellom 1,5 og 9 mm i lengde, og kroppsfargen er vanligvis brun eller svart. Øynene hans er store, atskilt fra hverandre. De har et veldig kort liv.

Eggene blir avsatt i en hvilken som helst spalte, og så snart de klekkes, begynner ormene å mate på treet mens du graver tunneler gjennom den. Vi må vite at selv om de sjelden angriper levende planter, er risikoen alltid til stede.

Hvilken er behandlingen?

Tunneler laget av treormen

En effektiv måte å beskytte planter mot treorm er plukke opp noen eikenøtter og pakke dem inn i bundet klut som om det var en liten pose. I løpet av de varme sommermånedene vil det voksne insektet ikke nøle med å gyte oppå stoffet og holde trærne trygge. Når eggene klekkes, vil de gjennombore eikenøttene slik at de blir igjen i dem. I løpet av neste vår må disse sekkene senkes i vann for å eliminere larvene som fremdeles kan være i live etter vinteren.

Hvis det vi er interessert i er å forhindre at møblene ødelegges, de må behandles med et anti-woodworm insektmiddel ved å børste dem, som om vi ønsket å male dem, innimellom.

Vi håper at disse tipsene har vært nyttige og at du har glemt treorm. 🙂