Skip to content

Hva er vanningsvanning?

21 de juli de 2021

Planter trenger en konstant tilførsel av vann slik at næringsstoffene i jorden kan gjøres tilgjengelig for dem. Av denne grunn, alle de av oss som har noen hjemme eller i en hage, vi må sørge for at de mottar beløpet de trengerFordi både overskudd og mangel på det ville svekke dem til det punktet at de ville bli veldig sårbare for skadedyr og mikroorganismer som forårsaker sykdommer, som sopp.

Men hvordan vanne dem? Vel, det er forskjellige måter å gjøre det på: ved sprøyting, ekssudasjon, … I denne artikkelen vil vi snakke om nedsenking vanning, den mest anbefalte for de planter som vokser i potter med lite substrat, for eksempel bonsai eller epifytiske orkideer, og for de som lider av mangel på vann.

Hva er vanningsvanning?

Det er en type vanning som Den er basert på å innføre planten i en beholder med vann til all jorda er godt gjennomvåt. Normalt er tidsperioden du trenger å gjøre dette omtrent 15 minutter, men hvis den er veldig tørr og har komprimert så mye at den har blitt en slags underlagsblokk, kan det være nødvendig å holde den lenger.

Når kan den brukes?

Immersjon vanning er en av de mest delikate. Plant røtter, med unntak av de vannlevende og de som lever ved bredden av elvene, de vil ikke ha overdreven kontakt med vann. Hvis de hadde det, ville de ganske enkelt dø kvelet siden de ikke er forberedt på å absorbere en stor mengde væske, og mindre raskt.

Og dermed, Bare de som har det vanskelig på grunn av mangel på vann, skal vannes ved nedsenking, så vel som de som vokser i potter med lite jord. Det er også tilrådelig å bruke denne typen vanning for å holde underlaget på frøbedene litt fuktig, for hvis vi vannet dem med en vannkanne, da frøene er så små, kan de bevege seg.

Plantebrett med frøplanter

Visste du om vanning med nedsenking?