Skip to content

Hva er varianter av oliventrær?

10 de juli de 2021

Fra Olea europaea det er bare en, men av varianter av oliventrær er det noen få mer avhengig av området der den har blitt reist siden evolusjonen startet eller det kunstige utvalget som er gjort.

Dermed har vi i dag mer enn 30, og bare i Spania. Vet det viktigste.

Alfafara

Alfafara oliventre

Det er en av de eldste variantene; dessuten antas det at fønikerne introduserte den til halvøya. Med 6000 hektar olivenlunder, skiller seg ut for sin motstand mot sykdommer og smaken.

Gordal Sevillana

Bilde av Gordal Sevillana oliven

Det er den mest verdsatte bordoliven, produsert, som navnet antyder, av de Sevillianske oliventrærne. Størrelsen er stor, og det mest interessante er at den også kan brukes til å produsere olje. Selv om ja, det er utsatt for ledninger, derfor må bitterheten fjernes med kaustisk brus for å forbedre kvaliteten.

Farga

Farga oliven

Det er et utvalg dyrket spesielt i Castellón, selv om det har 20 000 hektar olivenlunder i hele Middelhavet. Høy ytelse, går oliven til fabrikker for å produsere olivenolje.

Hojiblanca

Hojiblanca oliven

Vokst på rundt 265 000 hektar over hele landet, er det den tredje viktigste sorten. Vi finner det spesielt i Córdoba, og Den er produsert for bordoliven, men det må også sies at oljen er deilig.

Picual

Picual oliven

Det er den aller viktigste, blir dyrket på mer enn 1 million hektar over hele landet, men spesielt i Jaén. Produktiviteten er veldig høy, og som en olje er den utsøkt. Faktisk betyr alt dette at mer og mer blir plantet både i produksjonsfeltene og påfølgende salg, så vel som i private frukthager.

Weevil

Picudo oliven

Opprinnelig fra Córdoba, det er et utvalg veldig rustikk og høy produktivitet Den brukes som en bordoliven og som en olje, sistnevnte produsert i oljemøller hvor de trekker ut en ekstra jomfruolje fra denne frukten med en smak som ikke gir noen likegyldighet.

Kjenner du andre varianter av oliventrær?