Skip to content

Hva er veceria av frukttrær?

21 de juli de 2021

Hvis du har dyrket frukttrær i noen tid Sikkert har du hatt veldig gode innhøstinger og andre som har vært ganske dårlige. En liten avling i avlingen kan forsikre oss om at produksjonen vil være utmerket, eller tvert imot, veldig dårlig.

Det er et fenomen som kalles ville slå, og dessverre kan praktisk talt alle arter av frukttrær påvirkes.

Hva er årsakene til bortfallet?

Vendingen er et fenomen som oppstår fordi planten, eller en del av den, har manglet eller hatt noe til overs. A) Ja, årsakene er som følger:

  • Treet har gått tom for reserver under modning av frukt, og vil derfor ikke kunne bruke så mye energi som det burde på blomstring.
  • Fruktene konkurrerer med de vegetative tipsene for næringsstoffer; slik at utviklingen av førstnevnte er begrenset.
  • Blomsterinitiering, som normalt forekommer året før blomstringen, forstyrrer veksten av treet.

Det kan kontrolleres?

Heldigvis ja, selv om det blant annet vil avhenge av art, variasjon, klima og beliggenhet, om gode resultater oppnås i den sesongen eller i de følgende. Det som gjøres er følgende:

  • Fruktfortynning: i begynnelsen av utviklingen av fruktene fortsetter vi med å fjerne noen av dem eller fruktbare grener. På denne måten vil de som er igjen i stand til å modnes uten problemer.
  • Fôret: den er laget spesielt i sitrusfrukter. Det er en praksis som består i å kutte i barken på treet for midlertidig å forhindre nedstigningen av forseggjort saft til røttene. Med dette oppnås det at veksten av fruktene er optimal.

Gryning kan også forekomme i sitrus

Vecería er et fenomen som påvirker et stort utvalg av frukttrær: blant annet oliventrær, eikenøttetrær, sitrus (sitron, appelsin, mandarin osv.). Men som vi har sett, med to enkle metoder kan du kontrollere 🙂.