Skip to content

Hva kjennetegner medlarbladet?

13 de juli de 2021

Har du noen gang stoppet for å se på medlarblader? Sannheten er at når du skal kjøpe et frukttre, tenker du mer på frukten enn på bladene, men sannheten er at det er interessant å se på dem også, fordi hver art har sine egenskaper. Hver av dem har en form, en farge, en tekstur som skiller den fra de andre.

Når det gjelder medlar, dens løvverk Det er virkelig imponerende. Faktisk har den en veldig, veldig høy dekorativ verdi siden det også er et tre som forblir eviggrønt. La oss se hvorfor jeg sier dette.

Loquat det er et eviggrønt frukttre som når omtrent 10 meter i høyden. Den har en avrundet krone, med en kort grå barkstamme som måler 30-35 cm i diameter. Når den når voksen alder, spirer blomstene hver høst-vinter, og grupperer seg i flerveisblomster som er 10 til 19 cm lange. Og frukten er en pyriform pommel som måler 3 til 6 cm x 1,5 til 5 cm, med en gulaktig skinn og en saftig masse med en søt, subsyre smak.

Men når blomstrings- og fruktsesongen er over … hva er igjen? Lakenet. Bladet som vi har sagt er flerårig. Dette betyr ikke at det aldri faller, men at det faller litt etter litt, gjennom hele året. I tillegg, når du måler 10 til 30 cm i lengde med 5 til 10 cm i bredden og er enkel, med en læraktig overflate, i en vakker mørkegrønn farge og med en tett pubescens på undersiden gir veldig god skygge hele året.

Medlar

Og det er ikke å nevne det utseendet gir et tropisk preg til hagene. Alle egenskapene til medlar er veldig interessante; Dessuten kan den dyrkes i store potter så lenge den blir gjødslet fra vår til sommer med organisk gjødsel som guano (du kan få det), siden røttene ikke er invasive.

Hva syntes du om medlaren? Hvis du trenger mer informasjon, klikk her.