Skip to content

Hvilke hagearbeidsjobber kan gjøres om vinteren?

26 de juli de 2021

Med ankomsten av kulde og frost kan gartneren ikke hvile. Gjennom året kan du gjøre ting i hagen, selv i de kjøligere månedene. Uansett hvor du bor, trenger planter litt pleie for å starte våren på «riktig fot».

Men, Hvilke hagearbeidsjobber kan gjøres om vinteren?

Å vanne

Blå vannkanne

Spesielt hvis klimaet er ganske tørt i ditt område, anbefales det å vanne plantene (også plenen) for å forhindre at de tørker ut. Som i løpet av denne sesongen er vannet vanligvis veldig kaldt, det er best å la oss vanne i de sentrale timene på dagen som vil være når solstrålene kan ”varme” jorden litt og derfor røttene.

I disse månedene er veksten praktisk talt null. Anlegget bruker bare energi for å holde seg i live, men ikke for å utvikle seg. A) Ja, vanning må være knapp, la alltid underlaget eller jorden tørke før du vanner igjen, siden ellers kan soppene skade det.

Stratifiser frø

Aesculus glabra

De lagdeling Den består i å sette frøene i en beholder (vanligvis en tupperware) i kjøleskapet for å holde dem kalde i 2-3 måneder. Det er en måte å etterligne naturen på, noe som er veldig nyttig hvis vi vil ha arter fra tempererte klimaer i litt varme områder.

For å gjøre dette trenger du en tupperware (helst gjennomsiktig), porøst substrat (perlit og svart torv i like deler for eksempel), og selvfølgelig frøene, som må begraves i substratet. Sett dem i kjøleskapet, ved omtrent 6-7 ºC, og i løpet av omtrent åtte uker vil de begynne å spire.

Kompost

Kompost

En annen ting som kan fortsette å bli gjort er kompost. Hvis du har en kompostbeholder, eller hvis du har et område i hagen du ikke bruker for øyeblikket, kan du gradvis legge grønnsaksrestene der for over tid å få en jord rik på næringsstoffer som plantene dine vil kjærlighet.

I denne artikkelen gir vi deg mer informasjon om hvordan du komposterer: klikk her.

Gjør du andre jobber i hagen din om vinteren? Fortell oss 🙂.