Skip to content

Hvilke typer drypp vanningsanlegg er det?

4 de juli de 2021

For å utnytte vannet bedre og sikre at plantene kan vokse uten problemer, er det veldig interessant – like viktig at vi bor i et område der det er lite regn – å installere et drypp vanningsanlegg. Men, hvilken type? Når vi tenker på dette vanningssystemet, kommer et bilde som det vi kan se ovenfor umiddelbart i tankene, men sannheten er at det er flere typer drypp vanningsanlegg, og vi vil snakke om dem alle nedenfor.

I denne artikkelen skal vi snakke om de forskjellige typene drypp vanningsanlegg og deres egenskaper.

Hva er drypp vanning

Når vi sier at visse avlinger skal vannes med drypp vanningsanlegg, fokuserer vi på å se etter lokal vanning. Som indikert av drypp vanning for å kunne bruke en optimal påføring av vann og gjødsel i landbrukssystemer i tørre soner. Det må tas i betraktning at det i områder der klimaet råder høyere temperaturer gjennom året er høy fordampningshastighet. Hvis vi utfører en konvensjonell vanning tapene vi har ved fordampning vil være mer enn hvis vi gjør det ved å dryppe.

Vannet som påføres vil infiltrere jorda som vanner direkte til påvirkningsområdene til røttene fra rørsystemene og emitterene. I dag har drypp vanningsanlegg fått flere emitterforbedringer lagt til. La oss se hva disse forbedringene er.

Selvkompenserende drypper

Dette er forskjellige emittere som er ansvarlige for å tilby en fast strømning innenfor et mer eller mindre bredt trykkområde. Disse dryppene er ganske nyttige, siden kapasiteten deres ligger i homogenisering av vanning langs vanningslinjen. I konvensjonelle systemer vet vi at de siste senderne på samme linje vanligvis har et lavere trykk enn det første på grunn av fallet av det samme ved friksjonen av vannet med røret. Dette løses med disse selvkompenserende dryppene.

Anti-avløp drypper

Disse dropperne De er ansvarlige for å lukke automatisk ettersom vannet på vannet reduseres. På denne måten skjer ikke fullstendig utslipp av røret. Derfor er det noen fordeler som å unngå at luft kommer inn i systemet. I tillegg er en annen av fordelene den har at vanningspumpen ikke trenger å laste systemet for å begynne å fungere. Alt dette gjør bruken optimalisert.

Justerbare drypper

Disse dropperne har en fordel i forhold til de andre. Og det er at de tillater å regulere strømmen som sirkulerer gjennom rørledningen takket være en mekanisk kontroll.

Typer drypp vanningsanlegg

avlinger og vanning

Online dropper

Det er ideelt for planter som er justert, enten i potter, planter eller i frukthager med en lengde på mindre enn 5 meter. De er montert i 4-6 mm mikrorør og er veldig interessante siden du kan legge opptil 12 drypper. Forutsatt at trykket er 1,5 bar, kan levere 2 liter vann i timen.

Standard drypper

Den brukes til å vanne plante for plante. For denne typen system er det behov for 4 / 6mm mikrorør, og et 16 mm rør eller i det minste tees og kryss. Du kan legge opptil 24 drypper i mikrorøret og opptil 250 i slangen. Hvis trykket er 1,5 bar, tilfør 2,5 liter vann i timen.

Justerbar drypper

Anbefales på det sterkeste for vanning av potteplanter. Dens strømning er fra 0 til 60 liter per time. For å få mest mulig ut av det, anbefales det å legge en dropper i en mikrorør eller 15 i et 16 mm rør.

Rørledning med integrerte dryppere

Det er et drypp vanningsanlegg spesielt egnet for vanning av planter som er plantet i bakken. Ved å etterlate et skille på ca. 33 cm mellom dryppere og skape nettverk med en lengde på opptil 75 meter, kan vi tilfredsstille vannbehovet til mange trær, busker, blomster og hagen. Strømningshastigheten er ca 2 liter per time.

Porøst rør

Det er en type produsert rør som har mikrohull gjennom hele overflaten som vannet strømmer ut gjennom. Takket være det kan du spare opptil 50% av den dyrebare væsken, og hvis den er begravd opptil 70%. Det mest passende trykket er mellom 0,5 og 0,8 bar, med en strømningshastighet på 6-9 l / t.

Fordeler med drypp vanning

Som vi vet, tilbyr disse systemene visse fordeler i forhold til andre konvensjonelle. La oss se hva som er de viktigste fordelene med drypp vanning:

 • Reduserer betydelig mengden vann som går tapt ved fordampning både under vanning og jord.
 • Det gjør det mulig å automatisere en stor del av systemet med store besparelser i arbeidskraft. Det er mye mer nøyaktig og enkelt å kontrollere påføringsmengdene for gjødsel.
 • Tillater bruk av mer saltvann for vanning enn vanningsanlegg for overflater og sprinkleranlegg. Dette er fordi det er i stand til å opprettholde luftfuktigheten er høy i pæren laget av emitterne.
 • Den har større evne til å tilpasse seg ujevnt terreng, steinete eller bratte bakker.
 • Reduserer uønsket vekst av ugress i områder som ikke blir vannet.
 • Tillater en kontrollert tilførsel av næringsstoffer med vann uten å ha tap på grunn av utvasking med mulighet for endring når som helst under dyrking.

Vi vet at disse systemene er veldig utbredt i bruk av frukt, sitrus, vin og hagebruk, spesielt i områder der det ikke er stor kapasitet for vannressurser. Vi skal analysere hvilke deler av installasjonen av disse drypp vanningsanleggene:

 • Pumpegruppe: Den brukes til å levere trykk og tilstrekkelig flyt gjennom hele installasjonen.
 • Filtrering: filtreringen vil avhenge av mengden vann og størrelsen på dysen som har en sprinkler.
 • Abonnementsystem: de tjener til å påføre gjødsel.
 • Rørnettverk
 • Emitter bærerør: strømmen og skillet mellom strålere vil helt avhenge av avlingen vi behandler og jordens egenskaper der vi er.
Utsikt over romaine salat frukthage

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om typer drypp vanningsanlegg.