Skip to content

Hvit sapote (Casimiroa edulis)

12 de juli de 2021

Den hvite sapoten det er en tropisk frukt egne fra Mellom-Amerika, Mexico og Nord-Sør-Amerika, som finnes i forskjellige markeder globalt.

Denne frukten har forskjellige varianter, som til tross for at de har samme navn, ikke bare har forskjellige farger, men også har forskjellige smaker, siden de er litt kjent frukt utenfor de nevnte stedene.

Kjennetegn

hvit sapote åpen i to klar til å spise

Det skal også nevnes at sapoten har en sfærisk form og er flat på kantene og når den når modenhet har en glatt, fibrøs og myk hud.

De forskjellige variantene har en masse som kan være svart og / eller oransje, selv om vi i dette tilfellet snakker om den hvite Sapote, har den en masse av samme farge som navnet. Denne frukten har en smak ganske lik papaya.

Det er et eviggrønt tre som tilhører Rutaceae-familien, som kommer fra Mexico; Den blir omtrent 6-10 meter høy og har en tykk koffert hvis bark er grå, som et bredt glass.

Bladene deres er vanligvis praktisk talt motsatte, digitate, compound og petiolate, i tillegg til å ha omtrent fem brosjyrer (selv om de i visse tilfeller kan bli funnet med 3-4 av dem), som er lyse grønne og har en elliptisk eggform.

Blomstene er gruppert i panicles og er preget av å ha en gulgrønn farge, i tillegg til å være pentamerisk og veldig aromatisk. Og selv om reproduksjonen foregår gjennom frø, er det mulig å finne noen varianter som kan reprodusere ved poding. Frukten er en avrundet drupe med en grønn-gulaktig tone, som har en glatt og svak hud.

Massa, i tillegg til å være saftig, lys og søt, har en tendens til å ha en hvit til gulaktig tone. Denne frukten har en tendens til å sprekke når den er moden, så det er nødvendig å presse den litt for å vite om den er klar til å bli fortært.

Denne frukten har fått navnet sitt fra den hvite fargen som kjennetegner massen, og har omtrent 2-5 frø inni som er middels store og de er fri for bakterier.

Eiendommer

Den hvite sapoten skiller seg ut for å være en stor kilde til næringsstoffer, hvis forbruk tillater å skaffe jern, niacin, folat, kobber, pantotensyre og kalium, som viser seg å ha stor betydning for kroppen, fordi de hjelper til med å opprettholde god helse, noe som skyldes at de inngår i forskjellige metabolske prosesser ved å fungere som medfaktorer for enzymer.

I tillegg har fruktene en høyt innhold av både vitamin A og vitamin C, så inntaket er virkelig tilrådelig for å forhindre utseende av forkjølelse og influensa, siden det bidrar til å øke forsvaret, samtidig som tilstanden til slimhinnene optimaliseres, som er naturlige barrierer som er ansvarlige for å bekjempe infeksjoner som luftveier, blant andre.

Imidlertid er de medisinske egenskapene som skiller seg ut mest av denne frukten et resultat av innhold av essensielle oljer som er tilstede i frøene av frukten, og spesielt i barken på treet.

Overskudd

Den hvite sapoten er preget av å være et høyt verdsatt utvalg på grunn av medisinske fordeler som bidrar.

Hele planten som denne sorten er produsert av brukes vanligvis til forskjellige behandlinger, et eksempel på dette er at frukten brukes for å forhindre utvikling av influensa, mens bladene brukes til å forberede infusjoner Gjennom som det er mulig å senke blodtrykket, og dets cortex har astringerende stoffer.

lite hvitt sapotetre plantet i en gryte

Tilsvarende er andre fordeler med hvit sapote som kan nevnes følgende:

 • Forbedrer fordøyelsen: Denne varianten av sapote er veldig hensiktsmessig for å optimalisere fordøyelsesprosessene som utføres av kroppen, siden det er en god kilde til kostfiber når det konsumeres rå.
 • Fremmer vekttap: den hvite sapoten har et høyt bidrag av fiber, ikke bare løselig, men også uoppløselig. Den første av dem genererer en metthetsfølelse ved å konsumere færre kalorier, mens den andre hjelper til med å redusere hastigheten som magen utviser fordøyd mat.
 • Optimaliser kardiovaskulær helse: På grunn av det løselige fiberinnholdet hjelper forbruket av denne frukten å kontrollere kolesterolnivået, og reduserer dermed risikoen for å utvikle kardiovaskulære lidelser.
 • Det gjør det mulig å bekjempe anemi: En av de største tilleggsfordelene som denne frukten tilbyr, består av dens bidrag av vitamin B6, som er viktig for produksjonen av hemoglobin i blodet, for senere å transportere det til de røde blodcellene rundt kroppen. På denne måten fremmer det oksygenering og mobilisering av jern i hele kroppen.
 • Styrker bein- og tannstrukturen: Den har stor tilførsel av kalsium, som hjelper med å beskytte både bein og tenner, samtidig som blodproppene optimaliseres og fremmer muskelsammentrekninger.
 • Forbedrer immunforsvaret: Siden det har et høyt innhold av vitamin C, hjelper forbruket av denne frukten til å bekjempe og eliminere frie radikaler, og ved visse anledninger utløser immunresponsen, som faktisk er et resultat av betennelse i det berørte området.
 • Oksygenerer hjernen: Ulike undersøkelser indikerer at bidraget fra vitamin B3 fra hvit sapote bidrar til å forhindre utvikling av Alzheimers, så vel som noen andre aldersrelaterte hjernesykdommer, som forårsaker kognitiv forverring.
 • Det fungerer som et betennelsesdempende: White Sapote har en kraftig antiinflammatorisk effekt, som gjør det mulig å bekjempe ulike ubehagstilstander, for eksempel: refluksøsofagitt, erosiv gastritt, irriterende tarmlidelser og enteritt, etc.
 • Hjelper med å redusere premenstruelle symptomer: Denne frukten er veldig bra for å redusere smerte og til og med nivået av blod som går tapt i menstruasjonssyklusen, da det hjelper til med å balansere hormoner naturlig, og regulerer syklusen.
 • Det fungerer som en energizer: inntak av denne frukten gir et betydelig bidrag fra energi, noe som er veldig praktisk for kroppen. Det bør nevnes at ved å konsumere bare en porsjon (ca. 100 g) hvit sapote, er det mulig å få omtrent 80 kalorier, siden den har en høy mengde karbohydrater.
 • Hjelper med å få sunnere hud: Å spise denne frukten på grunn av det høye jerninnholdet, gjør det mulig å tilby huden et mye sunnere og mer strålende utseende på en naturlig måte.