Skip to content

Hvordan avvise den røde feilen?

11 de juli de 2021

De rød feil det er et insekt som formerer seg så raskt at det kan komme skadedyrstatus veldig raskt hvis det ikke blir gjort noe. Det er spesielt aktivt i de varme månedene av året, som også vanligvis sammenfaller med den tørreste (eller mindre regnfulle) sesongen.

Men, Hva kan vi gjøre for at de ikke skal gi oss problemer? Hvis du lurer på dette, vil vi svare på spørsmålet ditt.

Hva er det?

Den røde bugen, hvis vitenskapelige navn er Pyrrhocoris apterus, er et insekt også kjent som den arboreal mallow, cobbler eller San Antonio bug som finnes fra Atlanterhavskysten i Europa til Nordvest-Kina, så vel som i USA og Mellom-Amerika. Deres viktigste mat er frøene til malvaceae, men hvis det ikke er noen, vil de spise blomkål og / eller kål.

Livssyklusen varer mellom 2 og 3 måneder, og klekking av egget skjer mellom 7 og 10 dager etter legging. Når den når voksenstadiet, måler kvinnen mellom 7 og 12 mm og hannene mellom 6,5 og 11 mm.

Det er veldig likt Spilostethus pandurus, som er en annen mye mer destruktiv veggedyr. Den skiller seg fra den ved at tegningene den har på baksiden, og av størrelsen, er vår større hovedperson.

Hva er symptomene og / eller skaden det forårsaker?

Når du spiser blomkål og / eller kål, vil du se at disse plantene har bitt blader, som vil svekke dem. Dessuten vil vekstraten avta etter hvert som skadedyret skrider frem.

Hva kan gjøres for å frastøte det?

Ta økologiske tiltak, selvfølgelig:

  • Gurkemeiepulver: For eksempel rundt planter, vil det bidra til å holde det borte takket være curcumin, som er et antimikrobielt middel som vil forhindre at det overlever.
  • Mynte: plant noen eksemplarer i hagen eller frukthagen, eller bruk peppermynteolje på de plantene du vil beskytte.

Feil i gresset

Kjenner du til andre triks for å holde henne borte? Si dem gjerne i kommentarene 🙂.