Skip to content

Hvordan avvise skadedyr med feromonfeller?

8 de juli de 2021

Bruk av sammensatte / kjemiske insektmidler, spesielt hvis det er intensivt, kan forårsake irreversibel skade ikke bare på planter, men også på miljøet. Derfor anbefales det å satse på andre typer produkter som vil holde avlingene dine i god form.

Det er flere, men denne gangen skal jeg fortelle deg om feromonfeller. Først kan det virke som et litt komplisert tema, men du vil se at det ikke er så mye 😉.

En kort introduksjon: hva er feromoner?

Feromonfelle

For en bedre forståelse av hva feromonfeller er og hvordan de brukes, er det viktig å først forstå hva feromoner er. Oppsummerer mye, de er kjemiske stoffer – stress, for å markere territorium, seksuelle, … – luktende stoffer som alle levende vesener skiller ut, for å forårsake en slags reaksjon på andre individer av samme art. De er omtrent som «meldinger» eller «signaler» utstedt for å få den andre til å reagere på en eller annen måte.

Når det gjelder dyr, oppdages disse stoffene ved lukt. For eksempel er det mest kjente tilfellet katten. Denne katten har et organ kalt det vomeronasale organet eller Jacobsons organ, som ligger rett på ganen, som en gang det oppdager feromoner får dyret til å oppføre seg på en bestemt måte: hvis det for eksempel har luktet urin fra en ukjent katt, er mest sannsynlig at han vil lete etter ham for å kaste ham ut av sitt territorium.

Som en kuriositet, å fortelle deg at mennesker også har dette organet, men i motsetning til hva som skjer hos katter, er vårt ikke funksjonelt.

Hvor nyttige er landbruksferomoner eller feromonfeller?

I mange år, og også i dag, fortsetter kjemiske plantesundhetsprodukter å bli misbrukt; dvs. sammensatte / kjemiske insektmidler. Disse, selv om det er sant at de eliminerer skadedyr, skader også miljøet. Fordi Som insektmidler de er, dreper de insekter, og selv om det for tiden er lett å finne spesifikke insektmidler, som er de som bare eliminerer noen spesifikke, kan du ikke stole på dem for mye.

Etter min mening er det med denne typen «spesifikke» produkter litt som med herbicider, det vil si med produkter som dreper planter. Det er bredbladede herbicider og smalbladede herbicider. Det kan være lurt å fjerne bare gresset fra pottene dine, men hvis du har planter i disse beholderne, er det mest sannsynlig at det også blir skadet, fordi stoffene som produktet er formulert fra ikke skiller seg ut, for eksempel et palmetre. som har de brede bladene av en chard som er en urt som også har de brede bladene.

Hvis vi tar hensyn til alt dette, er bruk av produkter som landbruksferomoner et veldig godt alternativ til insektmidler, både for planter og dyr, siden De lar oss ta vare på avlingene våre på en mer respektfull måte.

Hvilke typer feromoner brukes i hagearbeid og hvorfor?

Utsikt over feromonfellen

Det finnes forskjellige slags feromoner: territoriale, stress osv. I jordbruk og hagearbeid brukes bare seksuelle, siden de er de som gir best resultat. Applikasjonen kan være orientert mot:

  • Overvåkning: evaluer veksten av skadedyret og, med disse dataene, etablere det ideelle øyeblikket for å starte behandlingen.
  • Massefangst: det er en teknikk for massefangst av insekter av det mannlige kjønn for å unngå reproduksjon.
  • Parringsforstyrrelse: en stor mengde feromoner frigjøres, noe som gjør det umulig for menn å finne kvinner.

Som vi kan se, avhengig av hva vi trenger på den tiden, kan vi bruke noen produkter eller andre.

Hvorfor bruke landbruksferomoner og ikke konvensjonelle insektmidler?

Bortsett fra det vi allerede har sagt, er det andre grunner til at det er veldig, veldig tilrådelig å unngå bruk av insektmidler og prøve produkter som er formulert med feromoner. De er som følger:

De genererer ikke forurensende avfall

I en verden der forurensning er et alvorlig problem for oss alle som lever i det, er det alltid godt å vite hvilke produkter som ikke kommer til å forurense miljøet.

De påvirker ikke rovinsekter

Feromonprodukter er laget på en slik måte at de handler bare mot en eller to arter av insekter spesielt, og de er alltid den typen som blir skadedyr.

De har et bredt omfang

Og når vi sier «bredt», kan vi si veldig, veldig bredt. I noen tilfeller, som for eksempel røde sneglferomonfeller, anbefales det å sette en felle for hver 200-300 meter.

De er ufarlige

Feromonprodukter de skader ikke kroppen. Hvis vi ønsker å bruke insektmidler i stedet, må vi ta tiltak for å beskytte oss selv, for eksempel å ta på hansker, en maske og i visse tilfeller til og med vanntette klær.

Hvor kan jeg kjøpe feromonfeller?

Hvis du vil kjøpe noen produkter av denne typen, anbefales det at du går i barnehage, eller at du konsulterer en nettbutikk for hagearbeid. Uansett, her lar jeg deg agnet som vil hjelpe deg med å kontrollere og eliminere Absolutt tuta, bedre kjent som tomatmøl:

Ingen produkter funnet.

Dette produktet påføres i en felle som denne som selges av Ingen produkter funnet., Og det er lov å handle. Når du ser at den allerede er full, fortsett å rengjøre den.

Hva syntes du om dette emnet?