Skip to content

Hvordan behandle oliventrær tuberkulose?

11 de juli de 2021

Selv om planter med middelhavsopprinnelse vanligvis er veldig motstandsdyktige mot skadedyr og sykdommer, kan de noen ganger ikke gjøre mye mot noen mikroorganismer. Og det er for eksempel oliventrær tuberkulose det er et stadig hyppigere problem.

Men ikke bekymre deg: Å vite hvordan det utvikler seg, vil symptomene og selvfølgelig behandlingen være til stor hjelp for å lære hvordan du minimerer risikoen for at avlingene dine blir syke. Så la oss dra dit.

Hva er det?

Det er en sykdom forårsaket av bakterier Pseudomonas syringae subsp. savastanoi, som kommer inn i planten gjennom åpne sår. Når den kommer dit, begynner den å formere seg raskt, noe som gir opphav til svulster, vorter eller vekster som dannes hvor som helst (stamme, blader, grener, blader, frukt og til og med røtter).

Hva er symptomene?

Symptomer på oliventuberkulose er følgende:

  • Nedgang i vekstraten
  • Avblæring (for tidlig bladfall)
  • Blomsterabort
  • Reduksjon av produksjonen og kvaliteten på fruktene
  • I svært alvorlige tilfeller, død

Hvordan behandles det?

Tuberkuloseskader i oliventre

Forebygging

Bakteriene forblir mye mer aktive om høsten og våren, så forebyggende behandling må utføres hele året, men spesielt i disse månedene.

For dette er det vi skal gjøre sprøyting av hele planten med kobberbaserte soppdrepende midler en gang hver 15-20 dager.

Helbredelse

Det finnes ingen kur mot tuberkulose ved oliventrær. Det som er viktig er kutt de berørte delene og behandle den med kobberoksyklorid eller tribasisk kobbersulfat.

Uansett, det beste er, ikke bare forebygging, men også å velge prøver som er sunne. Dermed vil det være veldig vanskelig for dem å bli syk.

Jeg håper det har vært nyttig for deg 🙂.