Skip to content

Hvordan bekjempe hvitløk på sitrusfrukter

14 de juli de 2021

Mealybugs er parasitter som kan forårsake mange problemer for sitrusfrukter. Faktisk, hvis vi ikke kontrollerer eller bekjemper dem i tide, kan trærne våre miste bladene i løpet av noen få uker.

Hvordan bekjempe hvitløk på sitrusfrukter? Hvis vi har sett noen, trenger vi ikke å bekymre deg for mye. Neste vil vi forklare hva vi må gjøre for at frukttrærenes helse blir bedre så snart som mulig.

Hva er hvitløk?

Mealybugs er homopterainsekter som har en munndel som de bruker til å gjennombore planten og suge saften av den. Arten som angriper sitrus er den rillede blåkornen, hvis vitenskapelige navn er Icerya purchasei. Det er lett å skille siden hunnen ser ut som hvit bomull med langsgående spor, og eggene hennes, som er rødlige i fargen, er gruppert etter voksagtige tråder.

Hva er symptomene på sitrusfrukter?

De de vanligste symptomene De er:

  • Klissete blader
  • Klorose
  • Misdannelser
  • Utseende av den dristige soppen
  • Bladlus

Hvordan fjernes de?

Til tross for skaden de forårsaker, kan melkeboller lett fjernes. Hvis treet er ungt Vi kan gjøre det manuelt, eller med en bomullsbørste fuktet i apotekalkohol eller med trykkvann. Men hvis treet er stort eller pesten har spredt seg mye Ideelt sett kan du behandle den med kaliumsåpe fortynnet med 2% vann. Dette er et veldig effektivt insektmiddel som også vil hjelpe oss med å utrydde de dristige.

En annen måte å oppnå vårt mål på er å behandle det med kiselgur, som er fossiliserte alger. Når de kommer i kontakt med insektet, gjennomborer de kroppen og får det til å dø av dehydrering i løpet av få dager. Dosen er 25 gram per liter vann. Det anbefales å bruke en vannkanne og ikke en sprøyte, da sistnevnte raskt tetter seg.

Woodlouse

Med disse tipsene forsvinner hvitlukkene sikkert raskt.