Skip to content

Hvordan beskytte planter mot kulde og frost?

8 de juli de 2021

Selv om det er mange planter som motstår kulde og frost, er sannheten at selv de trenger litt beskyttelse i ungdommen, og også den første vinteren i hagen, terrassen eller balkongen vår. Å vite rustisiteten til arten vi ønsker er veldig viktig, men det anbefales sterkt å huske på at vekstforholdene i et barnehage ikke er de samme som de vil ha når vi kjøper dem og tar dem med hjem, og dette kan føre til at de å svekke seg når temperaturen faller under 0 grader.

Fra dette Hvordan beskytte planter mot kulde og frost? Hva kan vi gjøre? Heldigvis mange, mange ting.

Hva er symptomene på forkjølelse på planter?

Planter kan ha det vanskelig i kulden

Før vi går inn i emnet, skal vi snakke om hvordan vi kan oppdage at anlegget vårt blir kaldt, siden det ikke ville være rart hvis vi ble overrasket over en som vi trodde ville være mer rustikk enn den egentlig er. Faktisk, selv om frøene kommer fra de samme foreldrene, og selv om de er i samme område og får nøyaktig samme pleie, vil det alltid være noe «barn» som er mer følsomt for kulde enn et annet.

Derfor er det ganske enkelt å ta med hjem et litt mer delikat eksemplar. Så det, la oss se hva som er symptomene på kulde i planter:

  • Grønne blader blir lilla etter frost
  • Utseende av gule eller rødlige prikker eller flekker på bladene
  • Blader som tørker raskt etter å ha vært kalde
  • Blader som brettes for å beskytte midten av planten
  • Bladens farge intensiveres
  • Etter et snøfall kan bladene og fruktene bli brune og falle

Hvordan beskytte dem?

Nå som vi vet hvordan planter viser at de er kalde, er det på tide å ta noen skritt for å beskytte dem. For det kan vi gjøre følgende:

Lag en mulch eller mulching

Sett en mulch for å beskytte røttene

En mulch er ikke mer enn en serie materialer, organiske (kompost, bark, spon, etc.) eller ikke (steiner, grus) som kan legges på bakken og / eller rundt plantene. Det er veldig nyttig siden På den ene siden lar den deg spare vann fordi jorden holder seg fuktig i lengre tid; og på den andre holder den røttene beskyttet mot kulde og frost.

Det må gjøres før vinteren kommer. Spre materialet eller materialene du vil ha rundt plantene, og lag en mer eller mindre jevn haug, og det er det.

Med frostbeskyttelse

Anti-frost stoff beskytter planter

Det er også kjent som et termisk teppe for planter, og det er et veldig lett slør og myk tekstur som gjør at luft og vann kan passere gjennom, men også skaper et noe varmere mikroklima ved å beholde varmen som kommer fra bakken.

Som om det ikke var nok, hjelper det å beskytte planter mot skadedyr så vel som dehydrering, og da det støtter solstråling, kan det brukes mer enn en gang. Det er også veldig enkelt å ta på, for du må bare pakke planten inn som om det var et godteri 😉.

Gruppere plantene

Gruppere planter for å beskytte dem

Det er nødvendig å la plantene ha nok plass til å vokse, men med dette i tankene, er det en veldig interessant måte å beskytte dem mot kulde ved å gruppere dem. Og det er at på samme måte som i midten av en skog temperaturen er noe varmere enn utenfor den, i en hage, uteplass eller terrasse kan vi oppnå den samme effekten.

Juster planter, lag hagehekker, grupper dem etter dine behov, lag blomsterbed. Med dette er de sikker på å klare seg gjennom vinteren.

Drivhus

Beskytt plantene dine i drivhuset

Det er mange typer og størrelser på drivhus: det er de som ser ut som hytter, men med vegger av plast eller glass, de som har en rørform som er de som brukes mye i frukthager, for eksempel de som ser ut som hyller, … Hvor mange planter du må beskytte og størrelsen, det ene eller det andre drivhuset, vil være mer tilrådelig.

Så det, Hvis du dyrker eksotiske eller delikate planter, ikke nøl med å beskytte dem ved å gjøre dem til denne typen tilflukt 😉, fordi inne i disse er temperaturen høyere, spesielt hvis du utstyrer dem med et varmesystem.

Inne i huset

Innendørs planter er delikate

Når du har tropiske eller eksotiske planter, for eksempel når du kjøper planter merket som innendørs, litt før temperaturen faller under 15 grader Celsius, bør de beskyttes enten i et drivhus eller inne i huset eller flatt.

Sett dem i et lyst rom, men borte fra trekk (både kald og varm). Luftfuktigheten er heller å foretrekke for å være noe høy, så ikke nøl med å legge beholdere med vann rundt dem. På denne måten vil de gjøre det bra.

Kulde og frost kan skade plantene mye, men vi håper disse tipsene vil hjelpe deg med å holde deg godt beskyttet.