Skip to content

Hvordan bli kvitt California rødlus?

12 de juli de 2021

Planter kan bli påvirket av en rekke skadedyr gjennom hele året, spesielt om sommeren. En av de vanligste er California rød lus, som ikke er noe annet enn en type limpet-formet melkebuk som fester seg på bladene for å mate på dem – å være mer spesifikk, på cellene.

Den formerer seg raskt, så med mindre vi forhindrer det, kan vi ha et viktig skadedyr og dermed miste plantene. For å unngå det, Jeg skal fortelle deg hvordan du fjerner det.

Hva er det?

Det er et hemipteran insekt hjemmehørende i Sørøst-Asia med vitenskapelig navn Aonidiella aurantii. Den er populært kjent som den røde lusen i California, og angriper hovedsakelig sitrusfrukter og noen prydplanter slik som rosebusk, liguster, eføy eller pittosporum.

Om vinteren forblir den i dvale, men når våren kommer, og spesielt hvis den er varm og tørr, blir kvinnene befruktet og produserer hundre egg eller gir larver direkte. Disse, etter en veldig kort mobil fase, vil bli festet til overflaten av plantene som de vil mate fra.

Hva er symptomene eller skadene?

De er som følger:

  • Misfarging av de berørte delene (det være seg blader, stilker eller frukt)
  • For tidlig bladfall
  • For tidlig fruktdråpe
  • Vekststans
  • Utseende til andre skadedyr (rød edderkopp, bladlus)

Hva kan gjøres for å eliminere det?

Vi vet at den røde lusen i California elsker varme og tørre omgivelser, så en av tingene du skal gjøre er å sikre at luftfuktigheten er høy. Hvordan gjør du det? Vel, veldig enkelt: om sommeren kan plantene sprayes en gang om dagen, tidlig på morgenen eller kvelden, eller legg glass vann rundt dem.

Men hvis de allerede er berørt, de må behandles med et anti-cochineal insektmiddel følge indikasjonene som er spesifisert på produktemballasjen.

Spray blader

Vi håper denne artikkelen har vært nyttig for deg 🙂.