Skip to content

Hvordan bruke en lyspære til å lage en planter

26 de juli de 2021

Hva skal jeg gjøre med brukte lyspærer? Kast de vekk? Vi vil foreslå en bedre idé: bruke dem på nytt. Det er veldig enkelt, og det tar bare noen få minutter. En kort periode slik at du kan ha en mikro hage hjemme.

Gå videre og lær hvordan du bruker en lyspære til å lage en blomsterpotte.

Det jeg trenger?

Lyspærer

Når vi vil gjøre oss klare til å gjøre en oppgave, er det først veldig tilrådelig forbered alt du trenger. På denne måten vil vi spare mye mer tid, og vi kan fokusere på det vi gjør, som i dette tilfellet vil være et håndverk som helt sikkert vil la alle være målløse. Så, forbered følgende:

  • Fin tang
  • Glødelampe (det spiller ingen rolle om den er smeltet), som er laget av gjennomsiktig glass
  • Underlag, for eksempel noe svart torv, eller hvis du planter sukkulenter, perlit
  • Sprøyte med litt vann å vanne

Nå som du har alt, la oss gå videre til neste trinn. Det mest interessante: lage vår egen planter.

Steg for steg

Terrarium

Det første vi må gjøre er stikk gjennom stikkontakten (eller fjern den med en pinsett) og dermed være i stand til å trekke ut filamentene som er inne. Gjør det veldig forsiktig for ikke å skade deg selv; For å unngå å ta unødvendige risikoer, kan du bruke hansker. Da er det bare å fjerne filamentene og la pæren være helt tom.

Deretter legger du til litt underlag, fukter det litt (det er et lite rom og ikke har hull for drenering, det er veldig viktig å forhindre at jorden blir oversvømmet, siden ellers råtner plantene som vi legger). Sett så frøene du vil dyrke, eller små planter.

Å bli ferdig, vanne den med sprøyten og heng den med en streng, eller teip den for å feste den på for eksempel et vindu.

Visste du hvordan du bruker en lyspære til å lage en blomsterpotte? Hva tror du?