Skip to content

Hvordan bruke kaffegrut til å ta vare på planter

24 de juli de 2021

Normalt havner kaffegrut i søpla, men … Visste du at de kan hjelpe deg med sunne planter? De er en veldig effektiv gjødsel, så mye at den innrømmer mange måter å bli naturlig mat både for hagen og for pottene.

Så vil vi fortelle deg det hvordan kan du bruke kaffegrutet å kunne vise frem planter.

Sende

Organisk gjødsel

Kaffegrut er en ideell gjødsel for planter, siden de kaffebønner har viktige næringsstoffer som nitrogen, fosfor, kalium, kalsium, magnesium og svovel, som tjener dem til å vokse og ha en perfekt utvikling.

Uansett om du bestemmer deg for å legge dem i komposten eller direkte på overflaten av underlaget, vil plantene dine sikkert se sunnere ut på mindre enn du forestiller deg 🙂.

Forsurer jorden

Fruktbart land

Jord eller underlag som har en høy pH, større enn 6, forårsaker mange problemer for acidofile planter som japanske lønn, azalea eller kamelia. For å unngå dette, bør de plantes i land med lav pH, mellom 4 og 6.

Noen ganger hender det imidlertid at vi er i en sesong av året det ikke skal transplanteres, for eksempel om sommeren eller vinteren. Hva å gjøre? Tilsett kaffegrut. De vil legge til surhet i jorden, slik at vi vil forhindre at plantene ser triste ut.

Serveres som mat til ormer

Kompostorm

Ormene har et veldig dårlig rykte, men uten dem vil plantene som er i bakken ha vanskeligheter med å vokse godt siden de holder gulvet luftet og derfor også røttene til hovedpersonene i hagen.

For å gjøre livet lettere for dem, vi kan mate dem med kaffegrut. På denne måten vil vi oppnå bedre stell av planter.

Avvis skadedyr

snegl

Selv om en hage må mate og beskytte en serie dyr, inkludert insekter, er sannheten at det er noen som forårsaker mye skade på planter, for eksempel snegler. Dette er noen bløtdyr som De har en glupsk sult, og for å avlaste seg spiser de alle bladene de finner i deres vei. Men ikke bare det, men de spiser også kaktus.

Et annet skadedyr som må holdes under kontroll, er maur. Selv om de ikke forårsaker skade av seg selv, kommer de vanligvis når bladlusene allerede angriper plantene. For å forhindre at alle disse dyrene ødelegger våre elskede blomster og frukthage, anbefales det sterkt å kaste kaffegrut rundt dem for å skremme dem bort..

Visste du om disse bruksområdene av kaffegrut?