Skip to content

Hvordan dekorere hagen i julen?

4 de juli de 2021

Når desember ankommer, endrer stemningen seg: gatene i byene og byene er opplyst med julelys, lederne kler trærne og lykter med kranser, og folk begynner igjen å møte de kjære som ikke har sett siden for en tid siden . Hvorfor ikke oppleve jul fra hagen også?

Bare ved å dekorere hagen til jul med noen gjenstander, vil vi få den til å se veldig annerledes ut, mye mer i tråd med datoene vi er i.

Plant juleplanter

Det er noen få planter som regnes som jul, hovedsakelig fordi blomstringen deres vanligvis sammenfaller med jul, selv om dette ikke alltid er tilfelle. Faktisk er det noen som blomstrer om våren, men likevel brukes den mye til å dekorere hager og til og med hjem i desember og januar.

Som er? Følgende:

Gran (Abies)

Gran er et bartre som kan nå imponerende høyder: 30 meter eller mer. Dens vekst er veldig langsom, men det er en plante som forskjønner hagen fra en veldig ung alder. På grunn av sin ofte pyramideformede form, som den Abies alba, brukes ofte som juletre.

Hvis du vil ha en, du må plante den ute, i et solrikt område. I tillegg må den være minst 10 meter fra der det er rør. Den tåler veldig god frost ned til -18 ° C.

Julekaktus (Schlumbergera)

Julekaktusen er en hengende plante som vokser med god hastighet

Julekaktusen er en plante også kjent som Santa Teresita, og det er en epifytisk plante som er mye brukt som et anheng. Det har ingen torner, men det gjør det produserer veldig pene blomster om vinteren, rosa, hvit eller oransje.

Vedlikeholdet skjer ved å ha det i halvskygge, på lett jord som drenerer vannet veldig godt, og beskyttet mot frost.

Julestjerne (Euphorbia pulcherrima)

Julestjernen er en busk

Julestjerne eller julestjerne Det er en løvfellende eller eviggrønn busk eller et tre som når en høyde på opptil 4 meter. Bladene er grønne, men når den blomstrer, produserer den bracts – modifiserte blader – med rød eller gulaktig farge.

I en hage er det veldig interessant, siden kan plasseres i solrike eller halvskyggefulle områder. Som om det ikke var nok, motstår det kulden, men ja: frostene skader den.

Vanlig gran (Gran avtar)

Utsikt over unge Picea abies i en hage

Vanlig gran er en eviggrønn nåletre som ofte kalles gran, men som faktisk ikke har noe med Abies å gjøre. I likhet med grantrær har den en pyramideform, og også den kan nå forbløffende høyder, opptil 70 meter.

Dens vekst er veldig langsom, men motstanden mot kulde er veldig interessant: tåler opptil -20 ° C. Den eneste ulempen er at det ikke er en plante som kan leve på varme steder. I Spania har det klart å bli naturalisert i Pyreneene, men i Middelhavet har det for eksempel vanskelig tid om sommeren på grunn av de høye temperaturene (+ 35 ° C).

Lys hagen din med julelys

Jul er fest. Det er glede, moro, gjenforening. Hvilken bedre måte å nyte det enn å komme hjem og nyte en opplyst hage. I dag kan du finne kranser med LED-lys å plassere utenfor, for eksempel på et gitter eller på en pergola, kan du til og med sette den på fasaden til hjemmet ditt!

Her har du et valg:

Inkluderer julepynt

Julefigurer ser flott ut i en hage

Vi har snakket om levende planter og lys, men Hvis du vil at hagen din skal se veldig jul ut, kan du ikke gå glipp av ting som gryter eller bøtter med juledesign, en snømann laget av plastkopper eller misteltein plassert på døren.

En god idé er også å dekorere trærne og palmer – spesielt de større – med julebånd. Selvfølgelig handler det ikke om å pakke loggene deres som om de var gaver: tenk at hvis du gjør det, vil sopp og bakterier spre seg og forårsake problemer. Det er bedre å sette bare en eller to uten å dekke hele kofferten, bare en del.

Utendørs julefigurer som vil lyse opp hagen

Inkluder julegnisser i hagen din

En julenisse som henger ved vinduet, en snømann med LED-belysning i inngangen til huset, eller noen nisser plassert blant plantene til for eksempel en hagesti. Også Det kan være veldig interessant å sette julelykter, lik de japanske, men med julepynt, som de de selger.

I tillegg må du ikke glemme å legge noen stjerner, laget for hånd med tre eller plast, eller kjøpt. Dermed vil hagen din se mye vakrere ut. Disse inkluderer for eksempel LED-lys og er ideelle for å dekorere både eksteriør og interiør.

Gjenbruk når du kan

Det er veldig viktig at du prøver å bruke produktene i lang tid, når det er mulig. For det, det er nødvendig å skaffe seg de som er av kvalitet, og også gi dem riktig bruk. På denne måten slipper du å kjøpe hvert år.

God jul.