Skip to content

Hvordan dekorere huset ditt som det hvite hus

21 de april de 2021
  • Laura Dowlings nye bok, A White House Christmas, inneholder trinnvise opplæringsprogrammer for å lage vakre holday-dekorasjoner. Foto / Illustrasjon: Kevin Allen
  • Vinterfrukt og grønnsaker, som jalapeno paprika, lager spesielt attraktive kranser når de er koblet til solide former. Foto / Illustrasjon: Kevin Allen
  • En høytidskrans laget av lilla poteter vil vare gjennom hele høytiden.Foto/Illustrasjon: Kevin Allen

Laura Dowlings nye bok kommer akkurat i tide for å hjelpe vanlige folk med å lage fantastiske dekorasjoner i hjemmene sine til høytiden. A White House Christmas (Stichting Kunstboak, 2017) er en inspirasjon for alle som lengter etter en måte å bringe magien til Blue Room til ethvert rom.

Dowling er tidligere sjefsblomsterdesigner i Det hvite hus, og tjener fra 2009-2015. Boken hennes er like vakker som dekorasjonene hun pleide å pynte på Folkets hus hver høytid. Fullfargebildene viser i detalj hvordan det hele kommer sammen.

Hvis du ikke har vært heldig nok til å motta en invitasjon til Det hvite hus i løpet av ferien, er det nest beste å ta White House Christmas Tour i boka. Turen gir leserne tid til å beundre hver lekre detalj som begynner ved østinngangen, går langs første etasje og avslutter på Nordportico.

Underveis tilbyr Dowling DIY-råd og veiledninger i blomsterdesign. De trinnvise teknikkene gjør at det virker enkelt å lage profesjonelle kranser, tilpassede bånddesign, lange kranser og mye mer.

«Som innfødt i Stillehavet Nordvest, graverer jeg alltid mot sesongmessige, naturlige materialer for høytidsdekorasjoner,» skriver hun. «Vinterfrukt og grønnsaker, inkludert sitrusfrukter, paprika, persimmons og poteter, kombinert med eviggrønne grønnsaker og bær kan brukes til å skape inspirerende feriekransdesign.»

Hun sier at kransene for høytidsgrønnsaker og frukt ble inspirert av barndomsprosjektene hun jobbet med sammen med bestemoren. Opplæringen for disse kransene inkluderer DIY-tips som å starte med en solid ramme og sterk ledning for oppheng.

«Nøkkelen til å få et tett, men lett utseende er å arbeide i lag som begynner med et fundament av bånd eller løv, etterfulgt av lag med frukt og grønnsaker i forskjellige former og teksturer,» forklarer hun.

Som grønnsakshagnere forstår, holder fersk frukt bare så lenge. Dowling anbefaler å ha en dekorasjonsplan for å erstatte kranser etter behov. Som et alternativ, bør du vurdere å bruke både ferske og falske materialer for en lengre varig skjerm.

Hun forklarer også at grønnsakskranser – som en laget av lilla poteter, periløk og oransje vinterbær – kan vare i hele sesongen.

Enten feriedekorasjonene dine er ment å nytes av tusenvis av fremmede eller bare nære familie og venner, vil Dowlings bok og ekspertråd helt sikkert sørge for en stor feiring.