Skip to content

Hvordan dekorere med grønnsaker til Thanksgiving

21 de april de 2021
  • Jo mer fargerike frukt og grønnsaker, jo mer spektakulær Thanksgiving-dekorasjonen. Lilla aubergine, røde tomater, grønn paprika er en attraktiv kombinasjon. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Røde og gule paprika forvandler et vanlig blomstermiddel til noe spesielt. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Bland og match fargerike grønnsaker til et spiselig midtpunkt som bruker stengler av urter i stedet for tradisjonelt grønt. Foto / Illustrasjon: Jodi Torpey

Jeg vil alltid huske Thanksgiving jeg glemte bordets midtpunkt. Jeg skjønte hvor tomt bordet så ut når jeg la til duken og plassinnstillingene. Det var en stor tom plass i midten.

Med gjester som skulle ankomme måtte jeg tenke raskt. Jeg tok en orkanvase i klart glass og fylte den med alle de ekstra friske fruktene og grønnsakene som var i kjøleskapet. Jeg lagde epler i lag, appelsiner, sitroner, en lime, selleristengler, gulrøtter, noen få små røde poteter og noen jalapeno-paprika som var igjen fra den siste hagehøsten.

Selv om jeg var litt vrak, var midtpunktet vakkert.

Hvis du vil prøve deg frem med å lage et lignende minne, er det noen ideer for å lage frukt-, blomster- og grønnsakssenter og andre dekorasjoner til Thanksgiving:

  • Gå utenfor overflødighetshornet og fyll hornet med rikelig med frukt og grønnsaker i stedet for de typiske gresskar og kalebasser. Fyll kurven med kålrot og fargerike poteter, røde og gule rødbeter eller epler i forskjellige farger.
  • Velg frukt og blomster i komplementære farger for å fylle en høy vase. Bland for eksempel oransje blomster med oransje paprika og rød paprika; legg til stilk med asparges i stedet for vanlig grønt.
  • Bruk en vinkrans som midtpunktet ved å plassere den flatt på bordet og stikke (eller koble) små frukter og nøtter mellom vinrankene. Stikk i små blomster for å gi interesse. For ekstra støt, plasser et stort lys på en liten tallerken midt på kransen.
  • Fyll en lang, lav kurv med frukt, grønnsaker og forskjellige små sukkulenter eller luftplanter. Disse arrangementene ser naturlig bra ut på grunn av plantens arkitektoniske egenskaper.
  • Finn en dyp firkantet tallerken og legg en lilla kål i midten. Fyll ut med fargerike paprika og reddiker. Legg til store krøllete kale blader for å ta plass til blomster eller greener.
  • Plasser høye blomster i en stor vase og bruk bunter koriander, persille, mynte og andre urter for å drape over kanten.

Den beste delen av disse Thanksgiving-dekorasjonene er at de er like deilige som de er vakre. Lagre alle matvarer for å lage en solid høstsuppe etter at ferien er over.