Skip to content

Hvordan dyrke bromeliads utendørs?

20 de juli de 2021

Bromeliads er planter av tropisk og subtropisk opprinnelse som lever i fuktige skoger hvor temperaturene alltid er over 0 grader. Av denne grunn i tempererte regioner de anses å være «innendørs planter», siden de sannsynligvis ikke ville overleve hvis de ble dyrket utenfor hjemmet … eller kanskje de ville gjort det?

Siden planter har overrasket meg mye gjennom årene, vet jeg av erfaring at ikke alt er svart eller hvitt. I mange bøker kan de fortelle deg at det ikke skal falle under 0 grader, men hva vil skje hvis jeg planter i et lunt hjørne av hagen, som det for eksempel kan være under et tre som ligger ved siden av en vegg i hagen min Middelhavet ? Mest sannsynlig ville hun fortsatt være i live om våren. Så la oss se hvordan å dyrke bromeliads utendørs.

Hjørnet av #bromeliads. Om våren skal jeg plante #fernene. #hage #planter

En publikasjon delt av Mónica Sánchez Encina (@msencina) den

For å dyrke bromeliads utendørs, er det første du må vite hvilket klima vi har og hvilken type bromeliad vi ønsker. Selv om det er sant at det er mange som tåler temperaturer på -1 ° C eller til og med -2 ​​° C så lenge de er beskyttet, er virkeligheten at vi kommer til å ha mange problemer med de artene som har «myke» blader. Faktisk: jo mer «skinnete» de har, jo bedre tåler de det kule.

Et annet viktig spørsmål er plassering. Potteplanter er mer følsomme for kulde enn de i bakken, siden denne beholderen kan kjøles raskt, til og med fryse røttene. Dette hvis det er i jord skjer ikke, så hvis vi har muligheten, anbefaler vi å plante bromeliadene direkte i hagen, i en jord som har god drenering. I tilfelle vi ikke har, Vi kan dyrke dem i en gryte eller planter som vi vil ha plassert nær en vegg eller mellomstore busker. slik at de kan beskytte dem. Det er viktig at de ikke er i direkte sollys, men at de er i et veldig lyst område.

Bromelia humiis, en veldig vakker plante å ha ute

Sist, vanning må være moderat: to-tre ganger i uken om sommeren, og hver 7. til 10. dag resten av året. Vannet som skal brukes må ha minst mulig kalk, for eksempel regn. Hvis vi bor i et område der det er umulig for oss å få det, vil vi fylle en bøtte og la den sitte over natten. Neste dag vil tungmetallene ha sunket, slik at vi rolig kan vanne med dette vannet. Hvordan? Over: bromeliads blir alltid vannet ovenfra. Jeg anbefaler også å vanne litt på sidene slik at røttene forblir fuktige.

Med disse tipsene håper jeg at du også kan glede deg over å vokse bromelia utenfor 🙂.