Skip to content

Hvordan dyrke den ultimate salatskålen

21 de april de 2021
  • Yann Mabille laget originaltegningen på forsiden av Ultimate Salad Bowl Art Pack.
  • The Ultimate Salad Bowl ser nesten ut som illustrasjonen. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • De ferdige greenene inkluderer et deilig og fargerikt utvalg av salater, arugula, urter, sennep, radicchio, tatsoi og mizuna. Foto / Illustrasjon: Jodi Torpey

Jeg vet at jeg ikke er den eneste gartneren som faller for en grønnsak bare ved å se på bildet eller lese den deilige katalogbeskrivelsen.

Det har vært mange ganger jeg har blitt skuffet når bildet på pakken og grønnsaken i hagen ikke stemmer overens.

Men med Ultimate Salad Bowl er jeg glad for å si at bildet på pakken og salaten i bollen er identiske.

Hudson Valley Seed Library selger noe av frøet i vakkert designede, enestående kunstpakker. Hver pakke er designet av en talentfull kunstner, og hver pakke er fargerik og lunefull.

Det er nettopp grunnen til at jeg falt for pakken med Ultimate Salad Bowl frø. Kunstneren, Yann Mabille, brukte USB-akronymet og festet plugger til de dansende salatskålene på pakken.

Planteinstruksjonene oppfordrer gartnere til å «koble fra» og komme seg ut i hagen. Blandingen av greener vil garantert «fylle deg mer enn noen elektronisk feed.»

I en hyllest til kunstneren og til selve frøene plantet jeg Ultimate Salad Bowl i en beholder som så ut som en foran på frøpakken.

Pakken inneholdt 500 frø som inneholdt fargerike salater, sennep, urter, ruccola, radicchio og brassicas som tatsoi og mizuna. Jeg strødde bare en del av pakken over toppen av jorden i den runde beholderen min og dekket dem med et tynt 1/4-tommers jordlag.

Hvis du har en større hageseng, kan du også så frø i rader og tynne blandingen ved å høste noen av de unge plantene.

Det tok mindre enn to måneder, og jeg klarte å kutte bort den ømme USB-en for en annen slags kastet salat.

Greenene er snitt-og-kom-igjen-typen, så denne store bolle vil lage mange salater før den er ferdig.

Tidlig på høsten, omtrent to uker før den første frosten, planlegger jeg å plante de gjenværende frøene på nytt for en ny høst av ultimate greener.