Skip to content

Hvordan dyrke jordbær i potter

31 de desember de 2022

Turer til bondemarkedet lørdag morgen om sommeren er morsomme og alt, men det er ikke noe mer tilfredsstillende enn å dyrke dusøren rett i din egen bakgård. Fra tomater og okra til paprika og squash, sesongens råvarer å velge mellom virker uendelige. Jordbær er en annen av våre sommerfavoritter som er (faktisk) enkle å dyrke i hagen din. Når de er modne, plukker du disse saftige edelstenene av vintreet for å bruke i søte ørkener som Strawberry Dream Cake eller salte forretter som Strawberry Caprese Salat. Hvis du ikke er klar til å forplikte deg til en fullverdig bærlapp, vokser jordbær også godt i beholdere. Sett plantene i vanlige potter, hengende kurver eller vinduskasser. Noen gartnere foretrekker å bruke terrakotta jordbærpotter (KJØPE DET: Pennington Terra Cotta Strawberry Pot, $19; homedepot.com). Den beste delen? Du trenger ikke å ha en bakgård for å høste dine egne jordbær. Beholdere er en lite vedlikeholdsvennlig og praktisk måte for gartnere med liten plass også å glede seg over å dyrke jordbærplanter på leilighetsbalkongene, forstøttene eller terrassene.

Når er jordbær i sesongen?

Gjør det riktige valget

Når du ser etter planter i hagesenteret, velg det beste utvalget for din sone. Jordbær er delt inn i tre kategorier. Junibærende varianter er kjent som pålitelige dyrkere i hele sør og produserer en avling per år på senvåren eller forsommeren. Prøv valg som «Allstar» (US, MS, LS, CS; USDA 6-9), «Chandler» (US, MS, LS, CS, TS; USDA 6-11) og «Surecrop» (US, MS, LS; USDA 6-8). Evigbærende typer produserer to avlinger – en på slutten av våren eller forsommeren og en annen om høsten. Disse valgene foretrekker øvre og midtre sør (de takler ikke sommervarmen lenger sør). Se etter «Ozark Beauty» (US, MS, LS; USDA 6-8) og «Quinault» (US, MS, LS; USDA 6-8). Dagnøytral, den tredje typen, produserer også to avlinger per år; den dyrker frukt lenger og med bedre kvalitet om høsten. Vi foreslår «Aromas» (US, MS, LS, CS; USDA 6-9) eller «Tristar» (US, MS, LS; USDA 6-8).

Tips for vekst og omsorg

Velg en potte med god plass for jordbærrøtter å vokse. Jordbær liker ikke å være overfylt, så plasser tre (eller så) planter i hver beholder. The Grumpy Gardener anbefaler å bruke pottejord av kjent merke i beholdere for best resultat. Deadhead brukte blomster for å holde plantene sunne. Gi dem rikelig med sollys og vann for en sesongs verdi av deilige råvarer.