Skip to content

Hvordan dyrke mikrogrønne innendørs – del to

20 de april de 2021
  • Denne planten er ikke en klatre eller heldig firkløver. Det er et av frøbladene til mengden mikrogrønnsaker jeg plantet forrige uke. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • De mikrogrønne frøene spiret på en uke på grunn av den rette kombinasjonen av jord, vann og lys. Foto / Illustrasjon: Jodi Torpey

Micro greenene jeg plantet forrige uke har allerede spiret. Hvis du plantet sammen med meg, hvordan ser avlingen din ut i dag?

Hvis frøene dine ikke har spiret ennå, kan det være flere grunner:

  1. Frøene ble plantet for dypt. Små frø, som for mikrogrønnsaker, må plantes grunt. Dette hjelper frøene til å skyve seg gjennom toppen av jorden. Hvis de er for dype, vil de ikke ha nok kraft til å komme seg til toppen uten å gi opp underveis.
  2. Det var ikke nok fuktighet. Pottejorden må holdes fuktig, men ikke fuktig. Hvis jorden får tørke ut, vil frøene også tørke. Hvis vannet ble dumpet over frøene, kan de ha blitt fortrengt eller dyttet dypere ned i jorden. En god måte å vanne på er å tåke frøene forsiktig med en sprayflaske.
  3. Det var for mye fuktighet. Et annet problem med fuktighet er at frøene og plantene trenger oksygen for å spire. Hvis det ikke var god drenering eller nok dreneringshull i bunnen av beholderen, kan mangel på god luftstrøm være et problem.
  4. Det var ikke nok lys. Hvis frøene ikke fikk nok lys, ville de ha vanskelig for å spire. Et solrikt vindu kan bidra til å få frøene til en god start, men kanskje vokselys vil øke hastigheten på dem. Det finnes en rekke vekstlys på markedet, fra typiske lysstoffrør til de nye T5 vokslysene som er energieffektive og gir fullspektret lys.
  5. Lyskilden var for langt borte fra frøene. Lysene trenger å være bare 2-3 inches over toppen av jorden når du starter frø.

Hvis du ikke hadde hell med denne første mengden mikrogrønnsaker, kan du prøve igjen. Juster plantedybden, mengden fuktighet og lys for å gi frøene dine en best mulig start.

Hvis greenene dine har spiret, vil det ta litt tid for plantene å dyrke sine første sanne blader og vil være klare til å klippe når de er 1-2 inches høye.

Del din erfaring med voksende mikrogrønnsaker, og bildene dine også!