Skip to content

Hvordan dyrke mikrogrønnsaker

20 de april de 2021
  • Micro Greens vokser raskt og enkelt i en containerhage. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Snip Micro Greens når de er 1 til 2 inches høye og har minst 2 ekte blader. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Spicy Micro Greens lager en appetittvekkende pålegg til denne strukturerte tunfisksalaten. Foto / Illustrasjon: John Pendleton

Lenge før reddik, grønnkål og salat jeg plantet i april begynte å ta, høstet jeg allerede Micro Greens jeg plantet samtidig.

Været tidlig på våren var urolig, noe som er en fin måte å si at det snødde en gang i uken i en måned. Jeg hadde plantet frøene til noen kule sesongavlinger på en varm dag, men da ville ikke snøen stoppe.

Det vil være noen varme dager mellom snøfall som vil oppmuntre frøene til å begynne å spire. Så ville snøen falle og dekke terrassebeholderhagen i et tykt teppe av de hvite tingene.

Jeg tok en titt inn i beholderne på de varme dagene og ble overrasket over å se at Micro Greens var de første spirene i hagen. Mellom den tiden snøen endelig stoppet og regnet startet, klarte jeg å klippe fine bunter av Micro Greens for å ta med på kjøkkenet.

Pakken med frø jeg drysset i beholderen, ville ha vært klar til å begynne å nyte på mindre enn en måned, hvis det ikke hadde vært noe avbrudd i deres vekstsyklus.

«Micro Greens» beskriver varianter av greener som høstes når de bare er 1 eller 2 inches høye. I motsetning til kutt-og-kom-igjen-salat, er Micro Greens bare bra for en høst.

Dette partiet med krydret Micro Greens kom fra Botanical Interests Seed Company og inkluderte Sawtooth Mustard, Peppergrass Cress, Cabbage Red Acre, Mustard Red Giant og Radish China Rose. Selvfølgelig er det mange andre individuelle varianter og kombinasjoner å plante.

Fordi disse greenene vokser så raskt alene, trenger de bare sol og vann; ingen gjødsel kreves. Jeg planlegger å plante avlinger etter hver sesong ved å flytte containeren til et halvskyggefullt sted om sommeren.

For å plante, dryss et tynt lag frø over det øverste laget av jord i en stor beholder, bank dem forsiktig på plass og dekk med et annet tynt lag med jord. Vann inn (forsiktig slik at du ikke fortrenger frø) og sørg for å holde dem fuktige.

Når plantene har minst to ekte blader, bruk saks til å klippe stilkene på jordlinjen. Skyll forsiktig i et dørslag og tørk mellom papirhåndklær.

Disse friske greenene er et interessant tillegg til salater og et fint alternativ til salat, urter eller spirer i smørbrød.