Skip to content

Hvordan dyrke rips

26 de juli de 2021

Hei hei! Hvordan går det? Vil du ha noen bær? På dette tidspunktet er sannheten at de er en utmerket forrett, tror du ikke? Jeg skal forklare alt du trenger å vite om hvordan dyrke rips, noen planter hvis frukt er deilig; i tillegg til å være veldig dekorativ.

Det er en veldig enkel plante å ta vare på, og veldig takknemlig!

Stikkelsbær

Det vitenskapelige navnet på planten som produserer stikkelsbær er Ribes rubrum, en løvfellende busk som kan oppbevares i en gryte gjennom hele livet, da den ikke overstiger 2 meter i høyden. Bladene er grønne, sammensatt av 5 lapper. Den er innfødt i land som Frankrike, Belgia, Tyskland, og den finnes også nord i Spania. I dyrking er det en plante som det vil gi oss mange tilfredsstillelser, i bytte for noen få grunnleggende omsorg, som er:

  • Hyppige vanninger: spesielt under blomstring og modning av frukt (mellom vår og sommer). Underlaget må alltid holdes litt fuktig, men ikke oversvømmet. Hvis du er i hetebølgen, vil det være nødvendig å gi ham drikke hver dag. Resten av året vil vi redusere frekvensen til 2 eller 3 vanninger per uke, avhengig av været.
  • plassering: stikkelsbær er elskere av temperert, kjølig klima, så i veldig varme områder anbefales det å plassere dem i områder med delvis sol, og til og med beskyttet mot direkte lys fra solen. Hvis klimaforholdene er passende, kan den ligge i full sol.
  • Beskjæring: du kan beskjære den for å gi den form i løpet av de første 3 årene, som vil bestå av å få ripsen til å spire et stort antall grener i lav høyde, slik at det er lettere for oss å samle fruktene. Fra det fjerde året av må du bare beholde det. Tiden til å gjøre disse jobbene er mot slutten av vinteren, før knoppene våkner.
  • Skadedyr: den er veldig følsom for skadedyr, for eksempel bladlus eller edderkopper. Det anbefales på det sterkeste å spraye det innimellom, spesielt hvis miljøet er tørt, og gjødsle dem med orm humus eller hestegjødsel. Hvis du ser at du allerede har et problem, kan du bruke insektmidler som Neem-olje for å eliminere dem.

Stikkelsbær

Hvis du er i tvil, kom inn Ta kontakt med med oss ​​🙂.