Skip to content

Hvordan eliminere monilia fra mandeltreet?

11 de juli de 2021

Mandeltreet er et veldig dekorativt og nyttig frukttre, men også veldig følsomt for visse skadedyr og sykdommer, som moniliose. Også kjent som brunrot, det er forårsaket av tre sopper som elsker fuktige og varme omgivelser, selv om de i motsetning til de aller fleste arter kan motstå lave temperaturer uten problemer.

Med tanke på alt dette, det er viktig å vite hvordan man kan eliminere monilia fra mandeltreet, fordi det i tillegg til dette treet også påvirker andre av spesiell interesse for bonden og hans familie, som fersken, kirsebær eller plomme.

Hva er det?

Monilia av mandeltreet, moniliasis eller brun råte det er en soppsykdom forårsaket av tre ascomycete sopp kjent under det vitenskapelige navnet Monilinia laxa, Monilinia fructigena Y Monilinia fructicola. Den første av alt, den M. laxaDet er det vanligste i Spania, men du må også ta hensyn til trærne i tilfelle de viser symptomer, siden alle tre er like skadelige.

Etter å ha tilbrakt vinteren i form av mycelium i cankers som har skudd og stilker av plantene, på slutten av den sesongen og om våren produserer de sporer, som vil bli båret av vinden som smitter andre blomster, knopper og skudd. Disse vil spire på stigmaet til blomstene, og derfra vil soppen spre seg i resten av planten og få den til å tørke ut. Hvis angrepet er alvorlig, vil treet dø.

Hva er symptomene?

Symptomene og skadene det gir er:

  • Tørking av blomster, frukt, grener og skudd
  • Tørkede blomster holder seg på treet
  • Fruktene blir svarte og mumifiserte
  • Vekstnedgang
  • En slags gummi kommer ut av kankerne på knoppene

Hvordan fjernes det?

Naturmedisin

Mandeltreenes monilia kan ikke elimineres, for dessverre er det i dag fortsatt ingen produkter som virkelig tjener dette formålet. Så, forebyggende tiltak må iverksettes, hvordan har du det:

  • Desinfiser jorden før plantingen, for eksempel ved hjelp av soliseringsmetoden.
  • Kjøp sunne planter, uten tegn på pest eller sykdom.
  • Ikke over vann. Husk at veldig fuktige omgivelser favoriserer det.
  • Forbedre drenering av landet. Du har informasjon om dette emnet her.

Kjemiske midler

Det kan behandles med Tebunconazole, i henhold til indikasjonene angitt på pakken.

Monilinia fructigena

Jeg håper det har vært nyttig for deg, og du kan holde mandeltrærne dine beskyttet.