Skip to content

Hvordan eliminere undermidd?

12 de juli de 2021

Planter, og spesielt frukttrær, er veldig sårbare for skadedyr. Når det gjelder sitrusfrukter, er det en parasitt som må kontrolleres nøye, da den kan forårsake betydelige problemer: undermidd.

Så hvis du har slike trær i frukthagen eller hagen din, i denne artikkelen Jeg skal snakke med deg om dette skadedyret, slik at du vet hvordan du kan identifisere det og hva du kan gjøre for å eliminere det.

Hvordan er?

Rundmiddet, hvis vitenskapelige navn er Aceria sheldoni, Det er en midd som har en langstrakt, sylindrisk kropp, med to orale styletter og to par ben foran.. Den er omtrent 0,2 mm lang, så den kan ikke sees med det blotte øye, men kan sees med et forstørrelsesglass eller mikroskop.

Syklusen deres begynner når hunnen legger eggene – opptil 50! – i eggeplommene på trærne, hvor de vil leve gjennom hele livet og mate på planteceller. Om 15 eller 30 dager – avhengig av om det er sommer eller vinter – vil en ny generasjon bli født.

Sitrusfrukter – spesielt sitrontrær – er de viktigste ofrene.

Hva er skadene det forårsaker, og hvordan elimineres det?

Sitroner påvirket av vidundermidd

Skadene er i utgangspunktet endringer i utviklingen av blader, blomster og frukt. For eksempel har sunne sitroner en mer eller mindre avrundet form, men når de har blitt rammet av dette skadedyret, kan de godt se ut som en litt nysgjerrig blomst (se bildet ovenfor). Den hittil mest effektive måten å kontrollere eller eliminere den på er å behandle plantene med kjemiske fytosanitære produkter, som mineralolje eller abamektin, ved å følge instruksjonene som er angitt på emballasjen.

Nå anbefaler jeg å prøve kiselgur først (du kan få det), som er naturlig og ikke skadelig for menneskers, dyre- eller miljøhelsen. Å være laget av silisiumdioksyd, når den kommer i kontakt med parasitter, gjennomborer den kroppen og får dem til å dø dehydrert. Dosen er ca. 35 g for hver liter vann.

Jeg håper det har vært nyttig for deg 🙂.