Skip to content

Hvordan en klipping kan inspirere en hage

19 de april de 2021

For New Englander Lisa Eglin blomstret hagearbeidsinspirasjon fra bare en biebalsamklipping.

«Jeg bor i Worcester, MA, som er den nest største byen i staten. Selv om vi bor i et boligområde i byen, er mange av tomtene små. Vårt tomt er bare 7500 kvadratmeter. De fleste av hagen vår er i skyggen, men som du kan se på bildene, har jeg prøvd å maksimere alt det sørvendte rommet vi har! Jeg flyttet inn i huset før sommeren 2013 og berørte ikke landskapsarbeidet før 2015. Som du kan se på «før» -bildene, jeg visste absolutt ingenting om hagearbeid, og hadde heller ingen interesse for det. Jeg trodde faktisk at crabgrass var pryd! På slutten av sommeren 2015 dro mannen min og jeg og bodde i et B&B i Manchester , VT, og jeg var i ærefrykt for eierens hageanlegg. Hun ga oss en klipping av rødbiebalsam, og det var her interessen min for hagearbeid blomstret! Tanten min ga meg også stiklinger fra hagene sine, som er modne og helt nydelige Sommeren 2016 hadde jeg revet opp halvparten av hagen vår, kuttet ned store amo planter av gjengroing, og installerte et nytt dekk. Jeg undersøkte nesten hver årlige og flerårige i Nordøst (sone 6) og tilbrakte lykkelig hele sommeren med å dyrke og ta vare på det nye landskapet mitt. I sommer installerte vi et nytt gjerde, som ga et flott bakteppe for en annen hage! Jeg håper du liker bildene «før» og «etter». Mye blod, svette og tårer gikk inn i transformasjonen av hagen vår, men jeg elsket hvert eneste sekund av det. Nå tilbringer jeg dagene mine ute og gleder meg over hagen vår i byen. «

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder via e-post og en kort historie om hagen din til [email protected]. Vennligst ta med hvor du er!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram


Her er hagen jeg startet i begynnelsen av sommeren, etter at gjerdet ble installert. Nyt!

138138