Skip to content

Hvordan er bladene

26 de juli de 2021

Blader er en viktig del av plantevesener. Takket være dem kan de puste og fotosyntetisere, en prosess som lar dem mate og vokse. Hva mer, det er vanligvis i dem hvor problemene først manifesterer seg, så det anbefales sterkt å observere dem daglig for å oppdage dem så snart som mulig og løse dem.

Så skal vi forklare hvordan er kantene på bladene.

Ark

Bladene er klassifisert i henhold til formen, som kan være enkel når de bare har en «flake», eller sammensatt når de har to eller flere. De fleste planter har enkle blader, men sannheten er at det er andre, for eksempel treet Ausculus hippocastanum (Castaño de Indias) som har valgt å få dem komponert. Avhengig av klimaet på stedet, samt type jord og høyde, planter har utviklet noen blader eller andre for å tilpasse seg miljøet hvor de er.

Faktisk de som lever i varmt klima med rikelig nedbør de har vanligvis større blader enn de som bor i like varme, men tørre områder. Et eksempel kan være Alocasia. I de tropiske og fuktige skogene i Borneo finner vi A. robust, en plante med bladene er 3 meter i diameter; på den annen side, den A. macrorrhiza (bedre kjent med sitt andre navn: Elephant Ears) har den noe mindre, 50 cm lengde, siden den lever i regioner der regnet ikke er så hyppig som i Borneo.

Hortensia

For å se hvordan plantens blader varierer i størrelse, inviterer jeg deg til å gjøre følgende eksperiment: skaffe deg to planter av samme art. Gi en av dem riktig pleie, men la den andre bli litt tørst. Etter en stund vil du se at den som ikke har fått nok vann begynner å redusere størrelsen på bladene. Når du bestemmer deg for å gi det mer vann, vil det igjen ha bladblad i størrelsen som tilsvarer det.

Det er morsomt, ikke sant?