Skip to content

Hvordan er palisanderfrukten og hva bruker den?

13 de juli de 2021

Det er noen frukttrær som er veldig verdt, siden de i tillegg til å produsere deilig frukt har høy dekorativ verdi. En av dem er Diospyros kaki. Men jeg kommer ikke til å snakke med deg om planten generelt (selv om du ikke trenger å bekymre deg siden jeg legger igjen en lenke nedenfor hvis du vil vite hvordan du skal ta vare på den), hvis ikke om frukten.

De palisanderfrukt, som er et av de vanlige navnene det mottar bortsett fra persimmon eller kaki, er deilig. Den har en søt, men behagelig smak. I tillegg til, den har veldig interessante egenskaper.

Hva er deres egenskaper?

Frukten av palisander eller persimmon det er et bær med kalk (brosjyrene, som tidligere tilhørte blomsten) vedvarende. Lignende i størrelse til epler, huden er veldig tynn og massen – den kjøttfulle delen – myk eller hard, avhengig av om det er en snerpende variant, det vil si at den blir moden på treet eller ikke. I sistnevnte tilfelle vil den modnes etter høsting og plassere den i en gryte med et glass konjakk, konjakk eller cazalla i et par dager.

Når høstes den?

Mange av oss – inkludert meg selv – vil gjerne kunne smake dem hele året, men dessverre er det ikke mulig (ikke hvis det vi er interessert i er å prøve en persimmon eller imitert rosentre på den naturlige måten, det vil si å respektere syklusene deres). Og det er at fruktene vil være klare til å høstes om høsten og utover vinteren / tidlig på våren.

Hvilke bruksområder har den?

Persimmon frukt på treet

Kulinarisk

Det er en utsøkt dessert. I tillegg lages det syltetøy, sorbeter, vaniljesaus, kaker, puddinger eller forfriskende drinker. Den inneholder mye vitamin A og C, samt kalium, sukker og glukose.

Medisinsk

Forbruket anbefales for redusere risikoen for kreft, grå stær, kardiovaskulære problemer, og også for å behandle diaré og kolitt.

Trenger du mer info? Klikk her.