Skip to content

Hvordan er soursop-dyrking?

6 de juli de 2021

Soursop er frukten av soursop, som er et tropisk tre som kan nå en maksimal høyde på ti meter. Det er veldig interessant, siden det har medisinske egenskaper som ikke kan ignoreres. Faktisk er det en god alliert av hjertet, og i tillegg kan den brukes som kreft.

Å vite hva vi vet nå, Hvem vil ikke lære alt om å dyrke soursop? Sikkert ikke du, ikke sant? Uten videre vil vi lære deg hvordan du kan dyrke denne fantastiske planten.

Hva er deres egenskaper?

Guanabanotreet er eviggrønt

Soursop, hvis vitenskapelige navn er Annona muricata, er et eviggrønt tre innfødt til de tropiske områdene i Mellom-Amerika. Dette kan nå en høyde nær 10 meter, selv om den gjennomsnittlige høyden vanligvis er mellom 6 og 8 meter.

Grenene på dette treet er tynne, men til tross for at de viser stor styrke og en av egenskapene til å erkjenne at vi er foran et eksemplar av disse, er den intense lukten som frembringes av braktene, som til tider kan føles for sterk.

Den har harde, avlange eller elliptiske blader som er mellom 5 og 15 centimeter lange. Disse er glatte i tekstur og vokser vekselvis på de tynne grenene. De har en intens grønn farge, som er mørkere på oversiden og er lysere på undersiden.

Blomstene, som spirer fra de samme grenene, er ensomme og måler ca 3 cm. I sammensetningen vil du se seks kronblader med en myk gul farge i sitt mest utviklede stadium og mer grønnaktig i utvikling, noe som også gir en viss dekorativ skjønnhet til treet.

Denne blomsten består av tre kelkblad og øyeblikket for pollenutslipp skjer sammen med åpningen ved daggry. Frukten, soursop, har en oval form, måler opptil 40 cm og kan veie mellom 2 og 5 kg.

Formen på denne frukten er vanligvis oval og symmetrisk, men denne symmetrien kan påvirkes av forskjellige ulemper, for eksempel angrep av skadedyr eller en forskjell i bestøvningen av dens forskjellige ansikter.

Inne i dette vil vi se at den har en hvit masse med mange flate, ovale frø. Dens smak er generelt sur, selv om det er forskjellige varianter, og hver av dem viser forskjellige smaker, noen av disse er søtere.

Hvordan blir det ivaretatt og dyrket?

Hvis du ønsker å få en kopi, anbefaler vi at du følger følgende:

plassering

Dette er et utendørs tre, som utvikler seg best i halvskygge. Den tåler direkte eksponering for solen, men veksten i tropiske omgivelser er vekslingen mellom lys og skygge det foretrukne habitatet.

Land

Den beste typen jord for dette treet er en som forblir konstant fuktig. Jordens pH må være sur, fra 5,5 til 6,5. I sammensetningen må jorden være sand og ha en god dreneringskarakteristikk.

  • Blomsterpotte: Med tanke på jordens pH, er et substrat for sure planter som vi kan kjøpe her egnet. Også og spesielt i dette tilfellet å dyrkes i en gryte, anbefales det å bruke gjødsel som gir fosfor, nitrogen og kalium.
  • Verft: Å være et tre som kan nå stor høyde, utvikler det også dype røtter, så det vil være nødvendig med en dyp jord rik på organisk materiale.

Irrigasjon

I de varmere månedene må du vanne 3-4 dager i uken; resten av året hver 5-6 dager i uken. Det er et tre som motstår vanningsteknikker som tyngdekraft eller fure vanning.

Sende

Soursop er en tropisk frukt

Fra vår til høst med organisk gjødsel, som guano (vi kan kjøpe det her i pulver og her i væske). Fosfor og nitrogen på en balansert måte er veldig viktig gjødsel for denne tretypen i veksttider, noe som også vil bidra til en større utvikling av røttene.

I alle fall er det alltid tilrådelig å utføre en foreløpig analyse av tilstanden og næringsstoffene som jorden har der den skal dyrkes, for å vite hvilken type abonnent som er angitt for prøven.

Innhøsting

Det er kjent at høsttiden kan være mellom 70 og 120 dager etter blomstring. Anerkjennelsen av øyeblikket frukten skal samles inn, sier eksperter at i modenhetens tilstand blir fargen, som er lys gjennom hele prosessen, ugjennomsiktig.

Multiplikasjon

Forplantningen av dette treet kan finne sted ved at frøene kan gjøre det utføre en direkte såing i en såbed og spiring vil ta omtrent tre uker. Det kan også multipliseres med poding, en metode som viser stor effektivitet.

Rustikk

Vi snakker om en plante som vokser i tropisk klima, og det er derfor den ikke har noen sjanse til å motstå frost. Den gunstige temperaturen for utvikling er 25 ° C, med varmere enn kalde klimaer som alltid foretrekkes. Det er en plante som vokser i høyder fra 0 til 350 meter over havet.

Hvor lang tid tar soursop-treet å bære frukt?

Etter at soursop er dyrket, vil den ha litt tid til å bære sine første frukter som det kan variere mellom 16 og 25 måneder omtrent. Når dette har skjedd, kan en soursop tilby en produksjon som kan nå ti kilo det første året, tretti i det andre, og på sin tid med størst utvikling kan den tilby 70 kilo soursop per år.

Smaken av soursop er noe som gjør den veldig spesiell og brukes i matlagingsoppskrifter over hele verden. Det kan sies at smaken er sur, selv om den intense hvite massen også avslører søte detaljer som resulterer i en veldig stimulerende bittersøt smak på smak.

Eiendommer

Denne egenskapen gjør den spesiell til å lage sauser og tilbehør til kjøtt som svinekjøtt og mange andre retter. I tillegg til frukten er også soursop-bladene De har egenskaper som er veldig gunstige for helsen.

Det er blitt sagt at soursop-bladet også er gunstig for å stoppe utviklingen av visse typer kreft, og dette skyldes dets acetogenininnhold, men dette ble nektet av det vitenskapelige samfunnet, som konkluderte med at mengden av dette stoffet som bladene har er ikke nok til å bekjempe denne typen ulemper.

Soursop blad brukes ofte for sine vasodilator egenskaper, for alle slags ulemper i opplaget, samt for søl. Det er også kjent å gi fordeler for nervesystemet, og det er derfor det ofte brukes som en infusjon som beroligende middel og som et hjelpemiddel til å sove.

Soursop er en veldig komplett frukt på alle måter. På grunn av det store bidraget med næringsstoffer og vitaminer, er det veldig gunstig for forskjellige typer helseproblemer, blant annet følgende:

  • Deres egenskaper for å behandle luftveisproblemer gjør det veldig gunstig for personer med astmaanfall.
  • De stopper økningen i blodsukker, altså det er bra for behandlinger mot diabetes og hypoglykemi.
  • Regulerer trykket i arteriene våre og derfor Det brukes til hypertensjonsproblemer.
  • De Soursop er en frukt med en viktig antioksidantkraft, som hjelper kroppen vår med å frigjøre forskjellige giftstoffer. Dette gjør det veldig bra for behandlinger mot alle slags degenerative sykdommer og også for kardiovaskulære tilstander.
  • Ha komponenter som er essensielle for dannelsen av kollagen i kroppen vår, som vil være gunstig for bein og hud.
  • Det er en viktig kilde til vitamin C, så det er viktig for alle de som kan ha en eller annen form for mangel på dette, av forskjellige årsaker, som graviditet, amming, overdreven idrettsutøvelse og røyking, blant andre.

Når frukten ennå ikke har blitt moden, frukten av soursop brukes ofte i behandlinger mot en sykdom som kalles gulsott, som endrer fargen på slimhinnene og huden til personen mot en gul tone. Disse lages ved å innta massen av den blandede frukten eller i juice.

Nysgjerrighet

Soursop-dyrking, som har sin opprinnelse i de tropiske og ekvatoriale områdene i Amerika og Afrika, har nådd Europa i mange tiår og dens best utviklede habitat finnes i noen områder i Spania, men spesielt på Kanariøyene.

Dette det har å gjøre med perfekte værforhold for deres vekst som eksisterer der. I tillegg til dette gunstige klimaet tilføres perfekte biologiske og tekniske forhold, samt en perfekt regulering av underlaget av naturen selv.

Soursop er en deilig frukt

Fant du det interessant?