Skip to content

Hvordan få en god høst av fiken

22 de juli de 2021

Fiken er et frukttre som er veldig enkelt å ta vare på og vedlikeholde. Faktisk er det en ideell plante for hagen med lite vedlikehold, da den motstår tørke uten problemer når den først er etablert. Selv om den kan etterlate jorden ganske skitten, smaker frukten den produserer så godt at fordelene oppveier ulempene.

Men, Vet du hvordan du får en god høst av fiken? Fordi det er veldig enkelt å ta vare på treet, men å få en utmerket høst … Det er også 😉.

Fikentre

Det første og viktigste å vite er at fikentreet, hvis vitenskapelige navn er Ficus carica, det er et frukttre som skal vokse godt trenger et mer eller mindre varmt klima, med frost ned til -7 ° C (bedre hvis de ikke faller under -5 ° C). Dens røtter, som alle Ficus, er invasive, så det er praktisk å plante den i en avstand på minst 10 meter fra rør og jord, i en solfylt eksponering.

De irrigasjonSelv om det er en plante som tåler tørke, er det nødvendig at vi regelmessig vanner hele året, spesielt om våren og sommeren, når vi ønsker å dyrke den slik at den gir oss en utmerket høst. Hyppigheten vil variere avhengig av været, men det vil vanligvis bli vannet tre ganger i uken i de varmere månedene av året, og 1-2 i uken resten av året. Vi kan benytte anledningen til å legge til litt gjødsel organisk (guano, humus) i flytende form til vanningsvann en gang hver femten eller tretti dag (det vil bli spesifisert på produktemballasjen).

Figbladene

Til slutt kan vi ikke glemme beskjæring. Dette må gjøres på slutten av høsten, ved å fjerne grenene som er ødelagte, tørre, syke eller svake, og kutte de som har vokst for mye, noe som gjør det vanskelig for oss å høste.

Dermed kan vi smake på fiken av veldig god kvalitet.