Skip to content

Hvordan få hagen til å lukte godt?

8 de juli de 2021

Dårlig lukt i en hage kan gjøre oppholdet i det mye kortere enn vi ønsker. Det er riktig. Ingen liker å sitte for eksempel, gleder seg over å lese en god bok, og føler plutselig at vinden har ført til en mest ubehagelig aroma i nesen vår.

Finnes det en løsning? Heldigvis ja. Selv i verste fall er det alltid noe vi kan gjøre. Så ikke nøl med å skrive ned disse triksene for å få hagen til å lukte godt.

Finn kilden til dårlig lukt

Finn kilden til dårlig lukt i hagen din

Dette er grunnleggende, men viktig. Det er den første tingen å gjøre når hagen ikke lukter godt. Men selvfølgelig, hva forårsaker dårlig lukt? Det er flere ting: dyreskitt og urin, stående vann, søppel, … og selv om du bor i et landlig område (i byer skjer det vanligvis ikke) eller du har en veldig stor hage det kan være et nylig avdøde dyr.

Dyr

Hvis du har hunder og / eller katter som går til hagen din, Det er nødvendig at du fjerner ekskrementer, og også hvis du kan urinen, siden de på sikt skader jorden, spesielt urinen til kattene, som er veldig konsentrert. Vær forsiktig: dyr og hager er perfekt kompatible, men det skader ikke å beskytte planter mot restene.

I tilfelle du allerede gjør det, men det lukter fortsatt dårlig, ikke utelukke å ta en titt i tilfelle noe furry har gått til hagen din for å dø. Det er noe som omstreifede katter gjør mye: de ser etter et stille og trygt sted, ved siden av et tre eller til og med inne i en stor bøtte (ingen tull: en av mine «gartnerkatter» kom inn i en bøtte med maling, de store , for å dø der).

Du kan fjerne liket hans selv hvis du føler deg sterk (både fysisk og fremfor alt følelsesmessig), eller ber noen gjøre det. Deretter kan du velge å begrave det i partiet ditt, eller kontakte myndighetene for å ta det bort.

Stillestående vann

Stillestående vann kan lukte dårlig

Stillestående vann er noe av det verste som kan være i en hage, med unntak av fontener og dammer onds. Men du må være forsiktig: hvis været er mildt og / eller varmt, kan det bli grobunn for mygg… og hvis den dårlige lukten som dette vannet gir fra seg allerede er fryktelig, blir ting verre hvis det er mange mygg som ikke vil la deg være i fred så snart du setter foten i hagen.

Derfor, du må fjerne det stillestående vannet. Hvis det er i bøtter, kilder eller et annet lignende sted, vil den fjernes og deretter rengjøres grundig med litt oppvaskmaskin.

Søppel

Etter en lunsj eller middag må du ta alt inne i huset for å rengjøre det og / eller kaste det. Imidlertid, hvis restene er grønnsaker, det vil si skinnet av noe frukt, de få potetene som har blitt igjen, … osv., Kan vi ha en tendens til å kaste den på bakken når vi gjødsler den på den måten.

Det er sånn. Men spesielt om sommeren er det ikke tilrådelig å legge igjen restene der ute. Så du må rense hagen innimellom.

Planter noen planter som lukter godt

Det er veldig interessant å sette planter som produserer blomster med en behagelig aroma. Du er også de er vakre og veldig enkle å ta vare på. Du kan gjøre dette til et familieprosjekt og lære barna, nevøene og / eller barnebarna å plante og ta vare på planter.

Mens du gjør det, vil du få en hage som lukter mye bedre.

8 planter med en behagelig aroma

Vi har samlet en liste over åtte fantastiske duftende planter for å få enhver hage til å lukte veldig, veldig bra:

Blåregn

Blåregn eller blåregn er en løvfellende busk

Blåregn er løvklatreplanter stor, ideell for vegger, vegger og store gitter. De produserer duftende hengende blomster om våren.

rose

Rosenbusken blomstrer gjennom året

Rosebuskene er busker, noen klatrere, som dyrkes for skjønnheten i blomstene sine. Det er mange sorter som produserer blomster med en søt aroma store deler av året.

Hyacinth (Hyacinthus)

Hyasinter er pæreformede

Hyasinter er bulbous som blomstrer om våren. Plant pæren om høsten, og du kan nyte den behagelige duften etter noen måneder.

Gardenia

Gardenia er en eviggrønn busk

Gardenias er eviggrønne busker eller frøplanter preget av å produsere hvite blomster med en veldig behagelig aroma om våren.

Lilo (Syringa vulgaris)

Syringen er et løvtre

Liloen eller vanlig syrin er et lite tre eller stor løvfellende busk som produserer normalt lilla blomster, men kan være hvite og duftende om våren.

Phlox

Phlox er veldig prangende blomster

Phlox er årlige eller flerårige planter hvis blomster, som spirer om våren, sommeren eller høsten avhengig av art, er av farger som går fra den lyseblå til den strålende røde og hvite.

Sjokoladeblomst (Cosmos atrosanguineus)

Sjokoladeblomsten er rød

Sjokoladeblomsten er en flerårig urt Den er lav i høyden og gir mørkerøde til mørkebrune blomster som gir en delikat sjokoladearoma.

Heliotrope (Heliotropium)

Heliotrope er en urt

Heliotropes er planter kan være årlige eller flerårige urter, eller noen ganger busker avhengig av arten, som produserer duftende rosa, blålige eller lilla blomster om våren.

Vi håper at du nå kan være i hagen din og nyte den til fulle 🙂.