Skip to content

Hvordan fjerne flått fra hagen din

21 de juli de 2021

Hagen vår besøkes av utallige insekter der du kan finne noen gunstige, andre farlige og andre som er ansvarlige for skadedyr og sykdommer i planter. Flått er blodsugende og kan være en potensiell fare for familien din og kjæledyret ditt. Det kan forårsake alt fra enkel hudirritasjon til spredning av sykdommer.

Derfor er det viktig å kontrollere lopper og flått i hagen. Her skal vi vise deg noen retningslinjer for å eliminere dem. Vil du vite mer om det?

Plenbehandling

For å ha god kontroll over flått er det viktig å ha plenen under ideelle forhold. For dette må vi klippe gresset til en passende høyde og med en frekvens som ikke tillater bedre passering av lopper og flått. Disse insektene gjemmer seg når plenen er lengre. Vi kan heller ikke kutte dem så korte, siden det tiltrekker seg edderkopper og maur.

Du bør også unngå å vanne for mye, slik disse insektene foretrekker fuktige omgivelser. Hvis du har et dreneringsproblem, kan lufting hjelpe.

Hagevask

hunder og flått

Å holde hagen ren er avgjørende for å eliminere habitater der lopper og flått legger seg og legger eggene sine. Fjern søppel fra hagen, slik som hauger av tre, murstein og steiner. Plukk bort kasserte gryter og andre hageartikler.

Overvåke og kontrollere stedene der du besøker kjæledyrene dine, spesielt hvis de er mer fuktige eller skyggefulle. Forhindre dyrelivet å komme inn i hagen din. Urban dyreliv bærer lopper og flått. Blant dem er ekorn, hjort, kaniner, vaskebjørn, mus og ville katter.

Slik at flått ikke kommer inn i huset, sette opp en barriere med plantevernmidler slik at de ikke vandrer til huset. Du kan også beskytte hjemmet ditt ved å plassere fuglemater. Dette er rovdyr fra insekter og gnagere som holder flått borte.

Til slutt, noe så enkelt som la solen passere. Ved å beskjære trærne og buskene i hagen din, vil solen komme bedre inn og unngå de skyggefulle og fuktige områdene for flått.