Skip to content

Hvordan fjerne keton fra planter?

11 de juli de 2021

Det anbefales (og til og med nødvendig) at det er et stort utvalg av dyrearter i en hage og fremfor alt i en frukthage, men sannheten er at det er noen som kan forårsake andre problemer. En av dem er den som tilhører slekten Cetonia.

Dette er en bill som faktisk ser ufarlig ut, men det skader ikke å overvåke den og kontrollere befolkningen. Her er hvorfor.

Hva er det?

Cetonia er en slekt av coleopterans med opprinnelse i tempererte regioner i Europa og Amerika, og er C. aurata-arten, den mest kjente siden den er den som forårsaker mest problemer for planter, spesielt roser. Størrelsen er liten, omtrent 20 mm lang, og den har en farge som kan være metallgrønn, kobber, bronse, fiolett, blå-svart eller grå..

Larvene har en rynket, C-formet kropp med et hode og tre veldig korte par ben.

Hvordan er livssyklusen?

Syklusen varer i to år. Voksne dukker opp om høsten eller våren og parrer seg, hvorpå hunnen legger eggene i nedbrytende organisk materiale og deretter dør. Larvene ligger i dvale på samme sted der de «klekket ut», og dukker opp på forsommeren.

Når høst- eller blomstersesongen kommer tilbake, vil de ha vokst til voksne.

Hvilken skade forårsaker det planter?

Generelt er det ikke et insekt som er en potensiell fiende av plantevesener, men som vi sa, kan det forårsake skade siden De spiser blomster, unge skudd, blader og frukt av planter, spesielt rosebusk, sammensatt og umbelliferous (som persille eller fennikel for eksempel).

Hva skal jeg gjøre for å frastøte eller eliminere det?

Cetonia aurata

Hjem rettsmidler

  • Vi kan spraye plantene og omgivelsene med hvit eddik tre ganger per uke.
  • Fang prøvene og slipp dem vekk, i en avstand på minst 1 km.
  • Beskytt avlingene med myggnett eller metall (rutenett).

Kjemiske midler

Hvis skadedyret er utbredt og forårsaker reelle problemer, vi kan behandle det med et insektmiddel mot bille. Men på grunn av hvor skadelig denne typen produkter kan være for miljøet, anbefaler jeg at du er tålmodig og prøver hjemmemedisiner først.

Jeg håper det har vært nyttig for deg 🙂.