Skip to content

Hvordan fjerne lopper og flått fra hagen

26 de juli de 2021

Lopper og flått er parasitter som forårsaker mange problemer: de irriterer ikke bare kjæledyrene våre, men de kan også forårsake (og forårsake) svært alvorlige sykdommer, for eksempel borreliose. Spesielt hvis du bor med hunder og / eller katter, eller hvis du bor i et landlig område, vil det være interessant å vite hvordan du kan beskytte hagen din fra disse uønskede leietakerne.

Så jeg skal fortelle deg det hvordan du fjerner lopper og flått fra hagen. Skriv ned disse midlene for å holde dem borte fra planter og dyr.

La solen skinne i hagen din

Solrik hage

Disse parasittene elsker fuktige områder, og spesielt mørke områder, slik at de ikke blir utsatt for direkte sol. Dermed anbefales det beskjær plantene dine for nok lys til å nå dem. Du må også klipping på en slik måte at den holdes kort, i lav høyde, siden de ellers kunne slå seg ned der.

På samme måte vil rengjøring være en av våre beste allierte. Selv om det kan se annerledes ut, kan en hage over tid bli skitten eller se dårlig omsorg ut: møbler er utslitt, blomsterpotter knekker … Det er viktig å utføre de nødvendige vedlikeholdsoppgavene for å unngå, så langt som mulig, at treverket er skadet. Hvis vi har en vegg eller en brønn laget av steiner, vi rengjør den fra tid til annen med slangen.

Tiltrekke rovdyr

Hageblomster

En fargerik hage vil tiltrekke lopper og krysse rovdyrsom fugler. Enhver blomsterplante vil gjøre det, men det anbefales at de er urfolk, da vi også kan spare penger og tid i deres pleie. Og når du snakker om forsiktighet, bruk naturlige produkter for ikke å skade den gunstige faunaen i hagen din: kjemiske insektmidler og soppdrepende stoffer bringer livet til bier, sommerfugler og større dyr som de nevnte fuglene.

Men hva gjør jeg hvis jeg allerede har lopper og / eller flått?

I så fall, og siden de er parasitter som reproduserer veldig raskt, må du også handle raskt. Den første tingen å gjøre er sette insektmidler på hundene og / eller kattene som vi hardet være seg pipetter, krager eller spray. Når det er gjort, må vi rengjør huset samvittighetsfullt, ved hjelp av insektdrepende produkter for rengjøring av hjemmet.

Da vil vi bare ha hagen. Enten skadedyret er veldig avansert eller ikke, anbefaler jeg deg å bruke en insektmiddel som virker ved kontakt og svelging; det vil si at når parasitten kommer i kontakt med produktet, dør den forgiftet. Påfør den i alle skyggefulle og fuktige områder i området: garasjer, plener, vegger. Ta på deg hansker og maske For å beskytte deg.

En enkelt applikasjon skal være tilstrekkelig, men hvis du finner ut at det er nødvendig med en annen repetisjon, gjør det fra den tredje dagen.

Rhododendron i hagen

Jeg håper det har vært nyttig, og du kan enkelt eliminere lopper og flått 🙂.