Skip to content

Hvordan fjerne skadedyr fra plantejord

2 de juli de 2021

Når vi planter i hagen, er det vanlig å finne forskjellige insekter som gradvis blir skadedyr. Disse insektene kan forstyrre veksten av plantene våre. Mange vet ikke hvordan du fjerner skadedyr fra plantens jord og til slutt mister de avlingene sine. Det er noen enkle metoder for å håndtere disse irriterende insektene.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg hvordan du kan eliminere ordene til plantelandet.

Irriterende insekter

Hvordan fjerne jordbugs fra planter

Planter hjelper oss med å bringe varme til hjemmene våre og forskjønne hager og terrasser. Imidlertid tiltrekker de noen ganger irriterende insekter som bladlus, hvitflue eller mygg, hvorav noen til og med kan skade dem. Mange insektmidler kan kjøpes i barnehager og spesialforretninger for å drepe skadedyrene til disse insektene, men noen mennesker liker ikke å ikke bruke denne typen produkter hjemme, i nærheten av barn eller kjæledyr. Derfor kan du prøve å bruke hjemmemedisiner før du kjøper noen av disse artiklene for å eliminere insekter og holde plantene sunne.

Hvordan fjerne ordtak fra plantejord

plante land med insekter

Deretter skal vi liste opp de beste tipsene for å lære hvordan du fjerner plantejordord:

Kontroller vanning

Hvis du finner små mygg rundt plantene, er jorden sannsynligvis for våt. Disse typer insekter er veldig utsatt for fuktighet, så selv om du også kan vente på at plantene tørker, er det praktisk å endre jorda på planten. Kontroller deretter vanningsfrekvensen for å hindre at mygg dukker opp igjen.

Bruk såpe

Bladlus er små gule, grønne, brune eller svarte insekter som er skadelige for planter fordi de absorberer saft. Det viktigste advarselssymptomet er at bladlusene deformerer bladene og til slutt ruller bladene selv. I tillegg er det vanligvis svarte kropper, svarte sopp og maur. Hvitfluer spiser for sin del også plantesaften, vanligvis på undersiden av bladene. Det er flere typer støv, men de vanligste er brunt støv (vanlig hos potteplanter og frukttrær) og bomull.

Hvis vi oppdager tilstedeværelsen av bladlus eller hvitflue, er det første å gjøre å isolere de berørte plantene fra resten av plantene og trimme de berørte bladene og grenene. Deretter sprayer vi litt vann med flytende såpe; blandingen skal være ganske lett, omtrent 4% såpe per liter vann. Vask deretter bladene slik at insektene kan unnslippe. Gjenta denne prosessen hver tredje dag til skadedyrene er borte.

Bruk kaffegrut og aromatiske urter

Aromaen av kaffe er også et effektivt middel mot noen insekter. Du kan drysse kaffegrunnen på jorda til plantene dine for å unngå utseende av snegler, snegler eller maur

Aromatiske urter hjelper oss ikke bare med å forbedre rettene våre, men de opprettholder også en god duft hjemme. Planter som lavendel, rosmarin, salvie, mynte, basilikum, timian, frø eller dragon de kan også brukes som insektmiddel. Koriander er også en god måte å forhindre edderkoppmidd. For å bruke denne metoden, suge den i kokende vann i ti minutter, filtrere blandingen og spray den med en sprayflaske.

Hvordan fjerne skadedyr fra plantejord: hvitløk og organisk rusk

angrepet land

Hvis planten har insektbeskadigede blader, kan du prøve å dyppe de uskalte hvitløksfeddene i jorden. Du kan også spraye. For det, knus noen hvitløksfedd og legg den i et glass vann. Du må la den hvile i en dag og tilsette ytterligere tre liter vann. Sprøyt deretter de berørte bladene med blandingen.

Du kan også spraye plantene to ganger om dagen med en blanding av en liter vann og blandet løk i 4 dager. Denne metoden er effektiv mot bladlus. Eggeskall hjelper oss ikke bare med å gjøre jorden fruktbar, men de de er også et godt middel mot larver og snegler. For å bruke denne metoden er det bare å knuse skjellene i pulver og strø på bakken.

Et annet alternativ er å bruke sitronskall. For å gjøre dette, skrap en sitronskall, hell en liter kokende vann, lukk lokket og la det hvile i en dag. Filtrer deretter blandingen, hell den i en sprayflaske og tilsett en dråpe oppvaskmiddel. Deretter sprayer du de berørte bladene med blandingen.

Tomatblader er rike på alkaloider, et utmerket avstøtende middel for bladlus, ormer og larver. Fyll to kopper med hakkede tomatblader og tilsett vann. La stå minst en natt og fortynn blandingen i to glass vann. Det er viktig å holde det borte fra kjæledyr, fordi det kan være giftig for dem.

Symptomer på plantejordbugs

En måte å finne ut at det er insekter i plantejord er å se om det har dannet seg en liten mengde jord rundt potten. Dette er utvilsomt beviset på deres eksistens, fordi avføringen begynner å bli en del av bunnen av bassenget. Noen ganger begynner de faktisk å renne over. Hvis disse insektene er irriterende og skadelige for hagen din, må du eliminere dem. For dette er en annen løsning bortsett fra de som er anbefalt gå til en spesialforretning på hageprodukter og be ledere om å anbefale de beste insektmidlene for forskjellige typer skadedyr. De fleste av dem fortynnes og helles med vanningsvann.

For planter eller planter er det imidlertid mer tilrådelig å utføre en generell rengjøringsoperasjon og erstatte all jord i rommet. Ved å gjøre det, du bør være forsiktig med å transplantere planten. Du må også sørge for at den nye jorda har de riktige egenskapene for hver spesifikke plante, blomst eller busk.

Husk at det er viktig å beskytte plantene i hagen og terrassen mot disse farene som kan gå ubemerket, men at kan ødelegge det naturlige mikrohabitatet i huset. Jord er en av de viktigste delene av hager og potter.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære hvordan du fjerner skadedyr fra plantejord.