Skip to content

Hvordan fjerne snegler fra hagen eller frukthagen

26 de juli de 2021

Når regnet kommer, ser det ut noen bløtdyr som selv om de kan vise seg å være veldig fine, men sannheten er at de, som alle planteetere, vil prøve den rare biten av plantene dine. Det er praktisk få dem kontrollert, siden ellers kan vi ende opp med å ha veldig skadede plantevesener.

Så jeg skal fortelle deg det hvordan du fjerner snegler fra hagen eller frukthagen, ved hjelp av naturlige eller kjemiske midler.

Fjern snegler fra hagen

Verft

Disse små bløtdyrene er noen ganger vanskelige å se om dagen de utnytter timene med mindre lys for å mate seg selv. Med dette i tankene ser du kanskje bare skaden de har forårsaket. Heldigvis har vi flere produkter som vil hjelpe oss å avvise eller eliminere dem, avhengig av hva vi bestemmer.

Kjemiske midler

I barnehager og hagebutikker finner du bløtdyrmidler, både i pulver og granulat, som du må plassere rundt plantene du vil beskytte. Hvis du har kjæledyr eller små barn, det er veldig viktig at du setter en barriere (et trådnett, for eksempel) for å forhindre at de kommer nær produktet.

Naturmedisin

I økologisk hagearbeid er det flere naturlige produkter som vil beskytte hagen din mot bløtdyr, som er: aske, den Hvitløk bølge løk.

Fjern snegler fra hagen

Tomathage

I dette området av hagen er det veldig vanlig å finne snegler. Kanskje vår første reaksjon er å bruke kjemiske produkter, men når vi har å gjøre med planter som senere skal konsumeres, det er å foretrekke å bruke naturlige midler. Blant dem finner vi, i tillegg til aske, hvitløk eller løk, er de sneglefeller som vi kan lage hjemme. Hvordan? Veldig enkelt: vi må bare helle noen dråper øl i plastbeholdere, og begrave dem litt i bakken.

Et annet alternativ er å ta dem og ta dem bort av landet ditt. På den måten trenger du ikke bekymre deg 🙂.

Kjenner du andre midler for å eliminere eller frastøte snegler?